Jong FC Utrecht-topscorer Hilterman verbaasd over keuzes Hake

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Spits Jeredy Hilterman van Jong FC Utrecht maakte dit seizoen al vijftien doelpunten in de eerste divisie. In de hoofdmacht bleef zijn optreden tot nu toe echter beperkt tot één korte invalbeurt. Daar snapt hij niet veel van, zei hij dinsdag na de 3-1 zege van Jong FC Utrecht op FC Dordrecht.
Of er voor de spits een vervolg komt op zijn debuut in het eerste, is nog afwachten. "Dat zou je aan de hoofdtrainer moeten vragen, ik kan niet in zijn hoofd kijken", zegt Hilterman. "Er zijn spelers bij het eerste geblesseerd en ik zit er niet bij. Daar zet ik mijn vraagtekens bij. Ik ken zijn beweegredenen niet."
De aanvoerder uitte zijn verbazing na de eerste zege in twee maanden tijd. Op 8 januari had Jong FC Utrecht voor het laatst gewonnen. Daarna volgden zes nederlagen op rij. "Dat was lang geleden, je zou bijna zeggen dat je het vergeten bent", zei Hilterman na afloop. "Het is wel weer eens fijn om te ervaren hoe een overwinning eruit ziet", vulde trainer Ab Plugboer aan.

Verdiend

De zege was wel verdiend, vond topscorer en aanvoerder Hilterman. "Ik denk dat we bij vlagen heel dominant waren maar in de zestien behoorlijk slordig." Zelf miste Hilterman nog een strafschop, die hij in de rebound overigens wel raak schoot. "Ik speelde helemaal geen goede wedstrijd. Ik schoot hem heel slecht in."
Succesbeleving, daar kan je niet tegenaan trainen
Ab Plugboer
Plugboer was erg tevreden. "We hebben een goeie agressiviteit tentoon gespreid en veel druk gezet. En we hadden veel diepte in ons spel. Dat resulteerde in veel kansen en mogelijkheden." Toch vond ook Plugboer dat zijn ploeg voor het doel van de tegenstander scherper had moeten zijn. "Je kan nooit eens rustig zitten aan de zijkant."
Uiteindelijk won Jong FC Utrecht dus wel, met 3-1. En dat is goed voor het elftal, weet Plugboer uit ervaring. "Succesbeleving, daar kan je niet tegenaan trainen. Dit geeft vertrouwen naar de toekomst."

Hiltermans toekomst

Jeredy Hiltermans contract loopt na dit seizoen af. Waar hij volgend seizoen speelt weet de aanvoerder van Jong FC Utrecht nog niet. "Mijn droom is om hier in het eerste te komen." Mocht het niet tot een contractverlenging komen, zal Hilterman gezien zijn doelpuntenproductie op het verlanglijstje van menig club staan.
"Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik me er nog niet mee bezig wil houden. Ik wil eerst nog twaalf goede wedstrijden hier spelen." Toch is er al wel bij hem geïnformeerd. "Quick Boys heeft gebeld, maar die vonden me te duur."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.