Van de Zandschulp eervol ten onder in Ahoy

© Fotostudio RedGreenBlue
VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp is in de eerste ronde van ATP toernooi van Rotterdam uitgeschakeld. De Veenendaalse tennisser verloor in twee sets van Borna Coric: 6-4, 7-6.
Van de Zandschulp, de nummer 147 van de wereldranglijst, speelde een prima partij tegen de Kroatische nummer 26 van de wereld, maar was net niet goed genoeg. In de eerste set kostte één slordige opslagbeurt hem de winst. Coric won die met 7-4.
In de tweede set liet de Veenendaler zich opnieuw van zijn beste kant zien. Zonder dat een van de spelers ook maar één breakpoint weg hoefde te werken werd het 6-6 en moest Van de Zandschulp via een tiebreak een derde set afdwingen.
In die tiebreak leverde Van de Zandschulp al direct zijn eerste opslag in. Die achterstand kwam hij niet meer te boven. Op 6-3 kreeg Coric drie matchpoints. Van de Zandschulp werkte de eerste weg, de tweede verzilverde hij wel.

Van de Zandschulp zelfkritisch

"Ik denk ik dat ik twee sets in de buurt zit", zei Van de Zandschulp na afloop tegen Ziggo. "Maar mijn forehand was niet goed genoeg. En ik vond Coric opvallend goed serveren voor iemand die niet zo groot is."
Toch was Van de Zandschulp niet ontevreden, maar zag wel waar hij het had laten liggen. "In de eerste set speelde ik één slechte game. In de tweede set serveerde ik goed, maar miste ik ook een paar punten die wel had moeten maken."
De overgang van de challengers naar het ATP-circuit is groot, ervaart de Veenendaler. "Tegen deze jongens krijg je weinig kansen. En als ze in de problemen komen, spelen ze de punten goed."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.