Ruben Jille uitgeschakeld op Swiss Open: 'Details maken het verschil'

© Orange Pictures
HOUTEN - Ruben Jille heeft de tweede ronde van het dubbelspel op het Swiss Open niet gehaald. In de eerste ronde ging de badmintonner uit Houten woensdag met landgenoot Ties van der Lecq onderuit.
Jille en Van der Lecq maakten er in Basel wel een spannende partij van tegen het Maleisische koppel Low/Ng. Nadat de Nederlanders de eerste set met 16-21 hadden verloren, wonnen ze de tweede set met diezelfde cijfers. De beslissende derde set ging uiteindelijk met 21-16 naar de Maleisiërs.

Plan-A werkte niet

"We begonnen niet goed. Onze tegenstanders pakten het goed aan in de eerste set, waarna wij tactische aanpassingen moesten doen. Daardoor wonnen we de tweede set, maar de derde set helaas niet. Dan maken de details toch het verschil", reageert Jille na afloop bij RTV Utrecht.
"We gingen de wedstrijd in met een plan, maar zij counterden ons heel snel. Onze aanpassingen werkten daarna fantastisch in de tweede set, maar zij waren ook niet achterlijk. In de derde set hadden wij daar dan weer geen antwoord op", aldus de Houtenaar.
Normaal hebben we van alle tegenstanders video's om te analyseren, maar van dit team niet
Ruben Jille
Dat de tegenstanders uit Maleisië een grote onbekende waren voor Jille en Van der Lecq, hielp niet mee. "Ze waren ook redelijk jong, maar behoren wel tot de nationale ploeg van Maleisië. Dat is gewoon een topland in het badminton. Normaal hebben we van alle tegenstanders video's om te analyseren, maar van dit team niet", legt Jille uit.
"Daarom gingen we uit van onze eigen kracht en wilden we uitzoeken waar hun zwakke punten lagen. Dat ging goed in de tweede set, maar helaas niet in de derde." Door de nederlaag zit het Swiss Open er nu op voor Jille, die alleen op het mannendubbel in actie zou komen.

Het Wimbledon van het badminton

Voor de Nederlandse badmintonners wacht nu een trainingsweek in eigen land. Daarna staat van 17-21 maart een van de 'Grand Slams' in het badminton op het programma, de All England Open. Dat is een van de drie grootste toernooien in de World Tour.
"Het wordt ook wel het Wimbledon van het badminton genoemd. Een heel prestigieus en historisch toernooi", legt Jille uit. Hij deed er al twee keer aan mee in Birmingham, maar voor zijn ploeggenoot Ties van der Lecq wordt het de eerste keer. Na het All England Open reizen Jille en co door naar Frankrijk.

Olympische Spelen

Overigens heeft de speler uit Houten de Olympische Spelen van Tokio al uit zijn hoofd gezet. Jille begon aan de kwalificatie met Jacco Arends, maar die stopte tussentijds, waardoor hij gekoppeld werd aan Van der Lecq. Zij zijn halverwege ingestroomd en hebben een grote achterstand daardoor.
"De kwalificatie voor Tokio gaat op basis van ranking en het is onmogelijk om nog bij de eerste zestien te komen", vertelt Jille. "Daarom zijn onze ogen gericht op de volgende Spelen, in 2024 in Parijs. Dan hebben Ties en ik drie jaar extra om samen te spelen en beginnen we ook samen aan de kwalificatie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.