RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht mag voorlopig verder met bouw trainingscomplex Overvecht, ondanks bezwaren EDO


UTRECHT - FC Utrecht mag voorlopig verder met de bouw van een nieuw trainingscomplex op sportpark Overvecht-Noord. Dat heeft de voorzieningenrechter besloten. Amateurclub EDO, die op hetzelfde sportpark zit, was naar de rechter gestapt om de werkzaamheden stil te laten leggen, in afwachting van een bezwaarprocedure die nog loopt. Maar van de rechter mag FC Utrecht verder bouwen, al is dat dan wel op eigen risico.

 FC Utrecht mag verder met de bouw van het trainingscomplex FC Utrecht mag verder met de bouw van het trainingscomplex | Foto: RTV Utrecht

FC Utrecht wil de komende tien jaar in Overvecht trainen zodat Sportpark Zoudenbalch een upgrade kan krijgen. De gemeente is eigenaar van het sportpark in Overvecht en heeft daar toestemming voor gegeven.

Lees ook: EDO wil bouw trainingscomplex FC Utrecht stoppen, maar die is al begonnen

Maar amateurclub EDO is het er niet mee eens. Zij trainen en voetballen op hetzelfde sportcomplex en zijn bang dat ze in de verdrukking komen door FC Utrecht. De club moest al een veld afstaan aan een hondenvereniging en door de komst van FC Utrecht denkt EDO nog meer in te moeten leveren op het gebied van speelvelden en parkeerplaatsen.

Daarnaast zegt EDO nu al acuut in de problemen te komen door de werkzaamheden. Juist nu de coronamaatregelen langzaam versoepeld worden en er mondjesmaat weer kan worden getraind, is één trainingsveld helemaal omgeploegd. Bij een ander veld is de verlichting uit de grond getrokken en er is geen stromend water meer.

 De veldverlichting is al uit de grond. De veldverlichting is al uit de grond. | Foto: RTV Utrecht

De voorzieningenrechter erkent dat EDO de ruimte zal moeten delen, maar vindt dat de amateurclub niet heeft kunnen aantonen dat wedstrijden en trainingen daardoor niet meer door zouden kunnen gaan. Ook heeft de amateurclub volgens de rechter niet het alleenrecht op de velden. "Zij zullen zich wat flexibeler moeten opstellen, maar dat mag ook verwacht worden van een club die sportvelden van de gemeente gebruikt."

FC Utrecht kan voorlopig dus verder met de bouw, maar dat is op eigen risico, want de strijd is voor EDO nog niet gestreden. Er loopt nog een bezwaarprocedure waarin de gemeente toch kan beslissen het allemaal anders te doen. Ook kan de rechtbank in een bodemprocedure anders beslissen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -