Bol geniet van eerste EK optreden: 'Zelfs de BBC stelt me vragen'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Femke Bol heeft bij haar eerste optreden op de EK indooratletiek in Polen meteen een glimp van haar klasse getoond. De 21-jarige Amersfoortse won op souplesse haar series van de 400 meter en plaatste zich met bijna speels gemak voor de halve finales op vrijdagavond in de Arena van Torun.
Haar tijd van 52,77 was lang niet de snelste van alle deelnemers, maar vermoedelijk leverde Bol wel de minste inspanning van al haar concurrenten. "De series zijn altijd spannend, want je moet goed lopen én wilt energie sparen. Het ging heel makkelijk, ik heb alleen op het laatste stukje nog even aangezet om zeker te zijn van de winst", vertelde Bol na haar race, die ze vanaf de start domineerde.
Bol is door haar optredens deze winter op de 400 meter uitgegroeid tot een van de blikvangers op de Europese titelstrijd. Ze scherpte vier keer het Nederlands record aan en met 50,64 is ze veruit de snelste van Europa in dit indoorseizoen. "Het is wel even wennen voor mij. Vroeger kon ik na mijn race meteen doorlopen naar de kleedkamer, maar nu werd ik overal aangehouden door de media, zelfs de BBC stelde me vragen. Maar ik vind het allemaal heel leuk, ik geniet er echt van."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.