RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht moet zich herstellen tegen RKC: 'Als wij een rol van betekenis willen spelen, moet de houding anders'

1/5
UTRECHT - Het is een terugkerend fenomeen bij FC Utrecht. Op het moment dat het crescendo gaat en iedereen denkt dat de aansluiting een feit is, struikelt de ploeg over een relatieve laagvlieger. Afgelopen weekend had de ploeg van René Hake een uitgelezen kans om naar de zevende plaats te klimmen en aan te haken bij FC Groningen. Maar aan de prachtige serie van 16 uit 6 kwam een einde tegen Emmen. Niet omdat Emmen zo goed was, maar uit gemakzucht en zelfoverschatting bij FC Utrecht.

"Het is niet de eerste keer dit seizoen", zegt trainer René Hake. "Nadat we uit van AZ hadden gewonnen gebeurde het ook tegen PEC. Toen gaven we gaven we drie doelpunten weg." Tegen PEC kwam FC Utrecht nog weg met een 3-3 gelijkspel. "Als wij echt een rol van betekenis willen spelen, moet de houding anders", vindt Hake.

"Dit gebeurt te vaak"


In de weken voor de tegenvallende duels signaleerde Hake geen signalen op de training. "Je evalueert dat, niet alleen met de trainers maar ook met de medische staf. We hebben dat uitvoerig besproken en we hebben geen aanleiding gezien. Het kwam voor ons uit de lucht vallen."

"Dit gebeurt te vaak", zegt middenvelder Bart Ramselaar. "Voor mijn gevoel begin je scherp aan de wedstrijd. Maar als je ziet dat Emmen in de eerste helft zeventig procent balbezit heeft, dan gaat er wel iets fout. Tegen RKC moeten we ons herpakken."

RKC
Zaterdag tegen RKC, aftrap 21.00 uur, mist Hake de geblesseerden Justin Hoogma, Adrián Dalmau, Simon Gustafson en Remco Balk. Of Eljero Elia al bij de wedstrijdselectie zit na zijn blessure, is nog onduidelijk.

Gert Kruys analyseert wat er mis ging tegen Emmen


Feit is hoe dan ook dat RKC de laatste jaren voor FC Utrecht een lastige tegenstander is. Vorig seizoen pakten de Brabanders zes punten van FC Utrecht. Eerder dit seizoen werd het in de Galgenwaard 3-1 voor FC Utrecht.

"Het is een ploeg die vrijuit kan voetballen. Daar lijkt geen druk meer te zitten, ze spelen bij vlagen frivool", zegt Hake. "Maar als wij in goede doen zijn, mogen zij ons niet verrassen. En of wij in goede doen zijn, dat zit in de koppen."
In totaal speelden FC Utrecht en RKC 52 keer tegen elkaar. FC Utrecht won 21 keer, RKC won er 17.
In Waalwijk won RKC 14 van de 28 duels tegen FC Utrecht. Zeven keer gingen de punten mee naar de Galgenwaard.
De grootste zege van RKC was op 10 november 2012. Het werd toen 4-0. De grootste zege van FC Utrecht in Waalwijk dateert van 6 november 1998. Mede dankzij drie treffers van Michael Mols werd het toen 2-5.

Bart Ramselaar zal normaal gesproken wel spelen. Dat was de laatste weken geen vanzelfsprekendheid. De Amersfoorter zat vaker dan hem lief was op de bank. "De laatste weken ben ik wel belangrijk geweest met doelpunten en assists. En daar ging het om, om het rendement. Het spel was wel goed. Nu hoop ik deze lijn vast te houden."

Hilterman
Jeredy Hilterman zit in Waalwijk niet bij de selectie. De topscorer van Jong FC Utrecht -15 treffers- zei deze week zich daarover te verbazen, omdat een aantal aanvallers geblesseerd is. "Als je alleen naar de kop van het artikel kijkt zou ik boos op hem moeten zijn. Als ik luister naar wat hij zegt hoeft dat niet", reageert Hake daarop. "En dan is het ook klaar, want ik heb een goede verstandhouding met hem."

René Hake: Niet boos op Hilterman


Hoewel hij hem niet bij de selectie van de hoofdmacht haalt, is Hake tevreden over de ontwikkeling van de spits. "Vijftien doelpunten is goed. Hij is er regelmatig bij geweest, maar of hij mee gaat hangt van meerdere zaken af. Dat zijn weloverwogen keuzes. Dat hij goed bezig is, is duidelijk. Hij heeft een lange blessure gehad, bovendien was hij vorig jaar tweede keus achter Arweiler."

Hilterman mag volgend seizoen niet meer in het beloftenteam spelen. "Wij gaan kijken hoe zijn toekomst eruit gaat zien. En daar zijn we postief over als je kijkt dat hij er nu vijftien in heeft liggen."

De prognoses voor RKC - FC Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -