RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ellen van Dijk tiende in Strade Bianche: 'Erg blij met mijn wedstrijd'

1/2
WOERDEN/SNELREWAARD - Wielrenster Ellen van Dijk is zaterdag tiende geworden in Strade Bianche. De Woerdense maakte in de Italiaanse grindklassieker deel uit van de kopgroep die de finale kleurde. Haar ploeggenote Elisa Longo Borghini van Trek-Segafredo werd tweede.

De winst in de historische binnenstad van Siena ging naar de Nederlandse Chantal van den Broek-Blaak. Zij wist in de laatste steile slotkilometer weg te rijden van haar medevluchter Longo Borgini, waarna ze solo over de streep kwam. De Italiaanse kampioene kwam zeven seconden later over de streep. Wereldkampioene Anna van der Breggen werd derde.

Van Dijk eindigde op 32 seconden van de winnares als tiende. Floortje Mackaij uit Woerden, die onderweg nog ten val kwam, werd op drie minuten achterstand 28ste.

Bij de mannen ging de winst naar Nederlands kampioen Mathieu van der Poel, die met een krachtsexplosie op de slotklim wereldkampioen Julian Alaphilippe vloerde. Egan Bernal uit Colombia werd derde. Martijn Tusveld uit Utrecht werd 102e op zeventien minuten achterstand.

Ellen van Dijk: "In deze situatie was de tweede plaats het hoogst haalbare voor onze ploeg"


Hoogst haalbare
"Normaal gesproken is Elisa Longo Borghini een goede klimster, dan denk je dat ze op die laatste klim Chantal van den Broek-Blaak wel kan hebben", vertelt Van Dijk over de finale van haar ploeggenote. "Maar Blaak had nog ploeggenoten daarachter rijden en hoefde niet te werken. Dan wordt de situatie anders. In dit scenario was dit het hoogst haalbare voor ons."

"Ik ben zelf blij, want ik voelde mij heel goed. Het ging goed en daar ben ik blij mee. Ik zat lekker in de koers en wilde graag vertrouwen opdoen. Ik ben er blij en tevreden mee. Hier kan ik wel mee door", aldus Van Dijk, die woensdag begint aan de Healthy Ageing Tour in het noorden van Nederland.

Coljé geniet van debuut in Women's WorldTour
Maaike Coljé uit Snelrewaard eindigde bij haar WorldTour-debuut voor de Spaanse ploeg Massi Tactic buiten tijd. "Daardoor krijg ik een DNF achter mijn naam, maar het was een enorm gave ervaring. Ik heb echt genoten", reageert Coljé. "Met name het dalen op gravel was heftig. Het klimmen ging wel goed. Ik heb nog een hoop te leren en zie veel ruimte voor progressie."

"Ik baal niet van mijn uitslag. Voor een eerste koers op dit niveau had ik niet veel meer kunnen verwachten, denk ik. Natuurlijk had een uitslag mooi geweest, maar ik ben allang blij dat ik zonder valpartijen naar de finish heb kunnen rijden en hier heb mogen staan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -