ZPC Amersfoort geeft voorsprong weg en verliest van PSV: 'Dit doet pijn'

© Fotostudio Red Green Blue
AMERSFOORT - De waterpolomannen van ZPC Amersfoort hebben in de eredivisie een dure nederlaag geleden. In eigen zwembad gaven de Amersfoorters een 9-6 voorsprong uit handen tegen PSV. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 12-13.
PSV is niet slecht, maar we hadden gewoon drie punten moeten pakken hier
Boyd Vermeulen (keeper ZPC Amersfoort)
ZPC Amersfoort kwam moeilijk uit de startblokken, want na de eerste periode stond PSV met 0-2 voor. De Amersfoortse ploeg van trainer Gianluca Sattoli herstelde zich goed en kwam zelfs op een 9-6 voorsprong.
De thuisploeg wist die voorsprong niet te consolideren, want de opponent uit Eindhoven kwam in de slotfase terug. Zo werd het van 11-9 voor ZPC Amersfoort in no time 11-12 voor PSV. In de laatste minuut verdedigde PSV met succes de 12-13 voorsprong.
Door de nederlaag blijft ZPC Amersfoort, dat vorige week voor het eerst dit seizoen won, steken op drie punten uit 4 duels in de eredivisie.
"Dit doet heel erg pijn", vertelt keeper Boyd Vermeulen van ZPC Amersfoort. "PSV is niet slecht, maar we hadden gewoon drie punten moeten pakken hier. Zij geven de volle honderd procent. Ik denk dat we zelf niet de concentratie verloren, maar je ziet dat zij hun momenten pakken. Dan heb je paar keer zelf pech, maar buiten dat hoorden we hier drie punten te pakken."
"Ik voelde niet dat we het verloren in het laatste kwart, maar we hadden wel ongeluk. In plaats van 10-6 wordt het dan 9-7, dat is het verschil", geeft Vermeulen aan.