Hockeymannen Oranje onmachtig tegen Duitsland

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Nederlandse hockeyers hebben in de FIH Pro League verloren van Duitsland. Oranje ging in Amstelveen met 2-4 onderuit.
Na acht minuten hockeyen kwam de 1-0 op het scorebord. Kampong-speler Jip Janssen wist vanuit een strafcorner de score te openen. Vijf minuten later maakte Constantin Staib al de gelijkmaker namens de Duitse bezoekers.
In de 25e minuut was het Paul-Philipp Kaufmann die Duitsland op 1-2 voorsprong bracht. Duitsland bleef te slim voor de Nederlandse defensie. Dat resulteerde in de 44e minuut uiteindelijk in de 1-3. Aanvallend kwam Oranje ook tekort. In het derde kwart wisten de hockeyers geen enkele kans te creëren.
Acht minuten voor het einde van de wedstrijd wist Staib de 1-4 te maken. Dat was niet de eindstand. In de 68e minuut maakte Jeroen Hertzberger nog de 2-4.
8' Jip Janssen (1-0)
13' Constantin Staib (1-1)
25' Paul-Philipp Kaufmann (1-2)
44' Marco Miltkau (1-3)
62' Constantin Staib (1-4)
68' Jeroen Hertzberger (2-4)
Zondag speelt Nederland opnieuw in de FIH Pro League tegen Duitsland. Dat duel is vanaf 16:30 live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. Op 18 en 19 mei wordt er gespeeld tegen Nieuw Zeeland. Oranje is na 10 duels de nummer twee. België is de koploper.

Regiogenoten bij Nederlandse hockeyers

Caldas heeft in zijn selectie plek voor Kampong-spelers Lars Balk, Jonas de Geus, Jip Janssen, Bjorn Kellerman, Robbert Kemperman, Terrance Pieters. Ook Bilthovenaar Thierry Brinkman behoort tot de selectie. Bij de mannen heeft bondscoach Caldas 23 spelers geselecteerd, waarvan hij er per wedstrijd er maar 18 mag inschrijven.