Atlete Bol pakt in record Europese indoortitel op 400 meter

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Atlete Femke Bol heeft de hoge verwachtingen helemaal waargemaakt. De 21-jarige Amersfoortse snelde naar het goud in de finale van de 400 meter bij de Europese kampioenschappen indooratletiek in het Poolse Torun. Bol deed dat bovendien in een Nederlands record van 50,63 seconden, één honderdste onder haar oude toptijd. Lieke Klaver moest genoegen nemen met de vijfde plaats in 52,03.
Bol stond voor het eerst in een finale van internationaal kampioenschap, maar gold niettemin als torenhoge favoriete vanwege haar indrukwekkende optredens deze winter op de indoorbanen. Ze scherpte al vier keer eerder het Nederlands record aan en met haar beste tijd voert ze met afstand de Europese ranglijst van dit jaar aan.
Op weg naar de finale toonde ze al haar klasse met dominante optredens in de series en de halve finales. Met lange passen en opvallende souplesse won ze steeds overtuigend haar races. In de finale nam Klaver, vriendin en trainingspartner van Bol, aanvankelijk de leiding. Bol passeerde haar echter buitenom en liep met groot machtsvertoon naar het goud. Klaver zakte weg en greep naast de medailles. Het zilver ging naar de Poolse Justyna Swiety-Ersetic, het brons was voor de Britse Jodie Williams.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.