FC Utrecht ontnapt in slotseconden tegen RKC

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft ternauwernood gewonnen van RKC Waalwijk. Het duel in Brabant leek in 1-1 te eindigen. Dankzij een strafschop diep in de extra tijd, benut door Sander van de Streek, pakten de bezoekers alsnog 3 punten (1-2).
De hoogtepunten van nagelbijter RKC - FC Utrecht
FC Utrecht had in Waalwijk iets goed te maken voor de miskleun vorig weekeinde op eigen veld tegen hekkensluiter FC Emmen (0-1). De revanchegevoelens waren in de manier van spelen goed terug te zien. FC Utrecht zat er vanaf de aftrap bovenop en gaf RKC nauwelijks kans om van eigen helft te komen.
Met de ruststand van 0-1 deden de bezoekers zichzelf tekort. Alleen Mimoun Mahi kwam in de beginfase tot scoren. Hij pikte een verkeerde kopbal van Saïd Bakari op en rondde bekwaam af. Mahi liet in de 38e minuut een grote kans op de 0-2 liggen (over). Bij RKC was alleen verdediger Melle Meulensteen met een afstandsschot gevaarlijk.

Koelbloedig

FC Utrecht begon slap en slordig aan de tweede helft. Mede daardoor kon het opgepepte RKC langszij komen. Richard van der Venne kopte raak uit een voorzet van Anas Tahiri (1-1). Daarna maakten beide ploegen jacht op de winnende treffer. Na een lichte overtreding van Ahmed Touba op Gyrano Kerk mocht FC Utrecht in de extra tijd nog een strafschop nemen. Van de Streek bleef koelbloedig: 1-2.
Door de zege op RKC neemt FC Utrecht de zevende plaats in de eredivisie over van FC Twente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.