ZPC Amersfoort weet voorsprong nu wel vast te houden: 'Weekend lekker afgesloten'

© Fotostudio Red Green Blue
AMERSFOORT - De waterpoloërs van ZPC Amersfoort hebben zondagmiddag in de Eredivisie ZVL 1886 verslagen. De Amersfoortse mannen waren in eigen bad met 9-6 te sterk voor de ploeg uit Leiden.
Lekker dat we het nu niet weggeven
Max van der Werve
ZPC ging goed van start en had na de eerste periode een 3-1 voorsprong te pakken. In de volgende acht minuten kwam ZVL terug: 6-5. De Amersfoorters voelden de bui al hangen. "Dat was wel even een schrikmomentje", blikt ZPC-er Max van der Werve terug op het moment dat ZPC van 6-1 naar 6-5 ging.
Mees Keuning: 'Ik mag het niet zeggen, maar we zijn gemakzuchtig'
"Ik denk dat het een beetje gemakzucht was. We wilden hen denk ik het initiatief laten nemen, ook omdat dit het tweede duel van het weekend was", analyseert waterpoloër Mees Keuning.
Zaterdag kwam ZPC tegen PSV ook op voorsprong maar toen verloor het uiteindelijk met 12-13.

Keuning helpt ZPC aan de winst

Dat was tegen ZVL niet het geval. In het derde kwart werd de marge weer vergroot, naar 8-5. In het laatste kwart wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren: 9-6. "Lekker dat we het nu niet weggeven", zegt Van der Werve. "We wilden de derde en vierde periode ook echt gaan knallen, dat hebben we gedaan. We sluiten het weekend lekker af, maar gisteren zit nog wel in ons hoofd."
Keuning was uitblinker aan de zijde van ZPC Amersfoort. "Ik ben blij met dat ik belangrijk ben geweest", aldus de doelpuntenmaker die drie treffers mocht noteren. "Het is ook belangrijk dat we de knop hebben omgezet en de drie punten hebben gepakt."
Max van der Werve: 'We konden hem er nu uitslepen'
ZPC Amersfoort staat na vijf gespeelde wedstrijden in de middenmoot van de Eredivisie. "We gaan met vertrouwen naar volgende week", sluit Keuning af. Dan is hekkensluiter Den Haag de opponent.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.