Utrecht Cangeroes verslaat hekkensluiter na slordig begin: 'Er was druk'

© Bert Kous
UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes hebben zondag de punten in eigen huis gehouden. De ploeg van Ramon Kuipers won met 87-59 van Martini Sparks, de hekkensluiter van de Women's Basketball League.
Ramon Kuipers: "We staan nu een plek op de ranglijst die zeker reëel is."
Utrecht Cangeroes begon slordig aan de wedstrijd en kwam op achterstand. "Je zag dat we een paar lastige wedstrijden achter de rug hebben. Tegen Sparks moet je zelf het heft in handen nemen. Er wordt geacht te winnen, dus dan is er een soort van druk bij de meiden", meent Kuipers.
Toch hielden zij een beter gevoel over aan de eerste periode dan de bezoekers uit Haren, dankzij een 25-19 voorsprong. Vervolgens liepen de Utrechters uit naar ongeveer twintig treffers verschil. Voor rust werd dat gat verkleind naar 49-37 in sporthal Lunetten.
Na de break zorgde Utrecht Cangeroes voor een onoverbrugbaar gat. In het laatste kwart stond het op een gegeven moment 71-48. De wedstrijd telde relatief veel driepunters voor beide teams.
Soms heb ik veel te hoge verwachtingen van mezelf en dat is frustrerend.
Hennie van Schaik

Te hoge verwachtingen

Voor de zege was een belangrijke rol weggelegd voor Hennie van Schaik, speelster van de Utrecht Cangeroes. Ze was flink op stoom met acht treffers. Normaal gesproken scoort ze gemiddeld 2.5 punten per wedstrijd. "Ik was zekerder in aanvallen. Daar heb ik soms moeite mee. Ik moet nog wennen aan de Eredivisie."
Dit is niet gek, want vorig jaar speelde ze met Urk nog op een lager niveau, om precies te zijn één niveau onder de promotiedivisie. "Maar soms heb ik veel te hoge verwachtingen van mezelf en dan is het wel frusterend. Vandaag maakt het wel een beetje goed", zegt Van Schaik, die van plan is om in augustus naar Amerika te gaan om te basketballen en studeren.
Verslaggever Bert Kous sprak Hennie van Schaik onder andere over haar Amerikaanse basketbaltoekomst.

Blessure

Op het eind werd de aanstaande zege van Utrecht Cangeroes overgeschuwd door een blessure van Utrecht Cangeroes-speelster Lisa van Dalfsen. Ze moest huilen door pijn aan de enkel en nam plaats langs de kant met een zak ijs op haar been. Kuipers sprak na de wedstrijd met haar. "Ik kan nog niet inschatten hoe erg het is. Ze zei dat ze er redelijk doorheen ging, maar ze had wel haar brace om. Meestal betekent dat dat de hersteltijd meevalt."

Scores Utrecht Cangeroes

Roos Hof 20
Anna van Dalsum 14
Renee Hoveling 12
Irati Hernandez 10
Lea Romkes 8
Lisa van Dalsum 8
Henny van Schaik 8
Lisa Stauffer 4

Ranglijst

Door de zege stijgen de Utrechters van de zevende naar de zesde plaats op de ranglijst. Sparks blijft laatste met nul punten.
Hennie van Schaik
Hennie van Schaik © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.