Harde valpartij Wiebes in massasprint, schade valt mee

© Orange Pictures
MIJDRECHT/WOERDEN - Wielrenster Lorena Wiebes is woensdag hard ten val gekomen in de openingsetappe van de Healthy Ageing Tour. De Mijdrechtse van Team DSM leek in de massasprint op weg naar de zege, maar viel vlak voor de finish.
De eerste etappe van de Nederlandse rittenkoers ging over het TT-circuit van Assen. Na 126 kilometer moest een massasprint bepalen wie de eerste leidster werd. Wiebes zat goed geplaatst, maar reed in de laatste rechte lijn tegen het wiel aan van de Britse Alice Barnes en viel hard.
Wiebes was door de harde klap, ze rolde door de hoge snelheid nog een paar keer door, uitgeschakeld voor de overwinning. Barnes werd even opgehouden door het incident met Wiebes en zag daardoor Jolien D'hoore uit België de zege pakken. Zij is ook de eerste leidster in het klassement.
"Gelukkig alleen schaafwonden", vertelt Wiebes aan RTV Utrecht. "Het is de bedoeling dat ik morgen gewoon start." Donderdag is een individuele tijdrit. De Healthy Ageing Tour, waarin ook de Woerdense Ellen van Dijk meedoet, eindigt vrijdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.