Kampong verslaat Oranje Rood, Geslaagde rentree De Wijn

UTRECHT - Kampong heeft in de hoofdklasse hockey afgerekend met het gevaarlijke Oranje Rood (3-1). Het was voor de Utrechters de negende thuiszege op rij.
Kampong had in de beginfase nog moeite om grip op de Eindhovense nummer zes van de hoofdklasse te krijgen. Het was ook Oranje Rood dat de score opende toen Thibeau Stockxbroekx in de diepte ineens vrij stond en doelman David Harte in tweede instantie wist te passeren.
David Harte: 'Ik had die bal puur op reflex'
Nog in de eerste helft stelde Kampong al orde op zaken. De ploeg van coach Roelant Oltmans zette Oranje Rood steeds meer onder druk. Jip Janssen maakte uit een strafcorner gelijk en op slag van rust bracht Bjorn Kellerman de Utrechters op voorsprong.
In de tweede helft domineerde Kampong, maar in de slotfase wist Oranje Rood toch nog dicht bij de gelijkmaker te komen. Harte wist zijn ploeg in die fase overeind te houden. Pas in de slotseconde zorgde Janssen er met zijn tweede goal uit een strafcorner voor dat er opgelucht ademgehaald kon worden op De Klapperboom. Met 26 punten uit 12 wedstrijden is Kampong inmiddels opgeklommen naar een stabiele play-off plek.
Sander de Wijn: 'Lekker gerend en gewonnen, wat wil je nog meer?'

De Wijn meteen van meerwaarde

Sander de Wijn maakte zijn rentree na een liesblessure. In november raakte De Wijn geblesseerd tijdens een training met het Nederlands team. De 30-jarige verdediger speelde vrijwel de hele wedstrijd mee en bracht zichtbaar rust achterin de Kampong-defensie. 148-voudig international had weinig problemen met zijn lies. Het voelde alleen af en toe wat 'roestig' allemaal.
De Wijn hoopt dat bondscoach Max Caldas hem in de aanloop naar de Spelen terughaalt bij de Nederlandse selectie. De hockeyer van Kampong pakte met Oranje zilver op de Spelen van Londen 2012. Vier jaar later in Rio de Janeiro greep Oranje naast de medailles (vierde).