RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe voetbalclub SV Utrecht United moet gaan spelen op sportpark Papendorp


UTRECHT - Als alles meezit wordt er komend seizoen weer gevoetbald op het Utrechtse sportpark Papendorp. Daar voetbalde tot voor kort SVA Papendorp, maar die club werd vorig jaar door de KNVB geroyeerd. Er is nu een nieuwe club gevonden, SV Utrecht United.

Wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) is blij dat er eindelijk schot in de zaak zit. "Ik heb er altijd enorm van gebaald dat er een prachtig sportpark ligt, waar nu niet op gevoetbald kan worden. Het is gewoon prachtig dat er nu eindelijk weer perspectief is op een mooie, vitale voetbalclub op Kanaleneiland."

SVA Papendorp werkt nu actief mee aan de overdracht van de kantine en "andere opstallen", zoals het ballenhok en de hekken rond het complex. Dat was lang onderwerp van gesprek, waardoor er deze zomer ook niet gevoetbald kon worden. De inboedel is inmiddels overgedragen aan de gemeente, die het vervolgens beschikbaar stelt voor de nieuwe club.

Nieuwe club
"SV Utrecht United is ook echt een nieuwe club", benadrukt Van Ooijen. "Het is niet een doorstart, geen sanering of een wisseling van de naam, zoals we eerder hebben gehad. SVA Papendorp is door de KNVB geroyeerd en we hebben een aanvraag gedaan voor een nieuwe vereniging. Het verleden en wat er allemaal gebeurd is moeten we ook niet mee laten wegen bij de beoordeling van deze club. Ze staan wat dat betreft aan de start van een nieuwe toekomst."

Op dit moment zijn er nog geen teams en de oprichtingsstatuten moeten nog geschreven worden, maar ťťn van de initiatiefnemers Vincent Diepstraten hoopt dat hij volgend seizoen "met een aantal teams kan meedoen met de competitie". Samen met enkele trainers uit het Utrechtse amateurvoetbal, ondernemers en mensen vanuit het welzijnswerk werkt hij nu aan de daadwerkelijke oprichting van SV Utrecht United, helemaal van onderaf.

Aan prestatievoetbal op sportpark Papendorp hoeven we dan voorlopig ook niet te denken. "We beginnen in ieder geval in de breedte. Het is vooral de bedoeling dat er weer gesport kan worden en of daar op termijn ook prestatievoetbal een plek kan krijgen, moeten we gaan zien. Het hangt ook een beetje af van de snelheid waarmee we een goede organisatie neer kunnen zetten. Maar we kijken er zeker wel naar."

 Een logo is er al Een logo is er al | Foto: SV Utrecht United

Vrouwenvoetbal
De club die "uiteraard in rood-wit" gaat spelen, wil jeugdvoetbal voor jongens ťn meiden en seniorenvoetbal voor heren ťn dames. "We willen benadrukken dat het een club is voor iedereen; Utrecht United, de naam zegt het al." Met de komst van vrouwen op het complex verwacht Diepstraten ook dat de sfeer en de diversiteit op het sportpark anders wordt. De initiatiefnemers zijn in ieder geval van diverse komaf, vertelt Diepstraten. "De achtergronden zijn Turks, Marokkaans en Nederlands."

Wethouder Van Ooijen rekent voor dat er genoeg potentiŽle leden te vinden zijn in dit deel van Utrecht. De club Faja Lobi KDS in Kanaleneiland heeft immers geen jeugdafdeling meer en Zwaluwen Utrecht 1911, even verderop, zit inmiddels bomvol. Daarnaast rekenen club en gemeente op termijn ook op aanwas uit de nieuwe wijk Merwedekanaalzone. Van Ooijen: "Er is genoeg potentie, er ligt een prachtig park, ik heb er zeer veel vertrouwen in."

Mei of juni
Mogelijk kan er in mei of juni al een eerste bal worden getrapt, zegt Diepstraten, in voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Ik denk dat dat het allerleukste is, om jongens en meisjes zo meteen in de gelegenheid te stellen om weer lekker te kunnen voetballen. We weten dat er met name in Kanaleneiland heel veel kinderen buiten de boot vallen en ik denk dat het goed is hen weer de mogelijkheid te bieden voor sport en ontspanning."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -