RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dijkhuizen wint met Excelsior van Jong FC Utrecht: 'Ze zijn wel al een stuk verder'

1/2
UTRECHT/DE MEERN - Trainer Marinus Dijkhuizen uit De Meern won vrijdagavond met 2-0 van Jong FC Utrecht. De oefenmeester vond zijn ploeg de terechte winnaar, maar hij ziet ook dat de Utrechtse belofteploeg een goede ontwikkeling doormaakt.

Het is voor de club een fantastisch podium om jongens te laten ontwikkelen"
Marinus Dijkhuizen

"FC Utrecht is natuurlijk een bijzondere club voor mij", vertelt Dijkhuizen. Hij was als speler en trainer actief in de Domstad. "Dat zijn de leukere wedstrijden voor mij."

"Ik vind Jong FC Utrecht een stuk verder dan drie jaar geleden. Ook zie je dat jongens zich hebben doorontwikkeld. Het is voor de club een fantastisch podium om jongens te laten ontwikkelen", doelt Dijkhuizen op het spelen van de belofteploeg in de eerste divisie.

Hilterman
Dijkhuizen was vroeger zelf spits. Bij Jong FC Utrecht blinkt Jeredy Hilterman dit seizoen uit op die positie. Hij scoorde al vijftien keer. "Ik ben gecharmeerd van hem. Hij stopt er veel energie in, hij is constant in de weer."

Marinus Dijkhuizen blikte in Namen en Rugnummers terug op het duel


"Qua aanspeelpunt zijn kan het beter. Hij is soms nog druistig aan de bal. Maar hij heeft zich goed ontwikkeld de laatste jaren. De Eredivisie is wel een heel ander niveau. Ik weet niet of hij daar al klaar voor is." Tot nu toe kwam Hilterman twee keer in actie in de hoofdmacht van FC Utrecht.

Situatie Utrechtse huurling Van Rooijen
Mitchell van Rooijen, die door FC Utrecht dit seizoen is verhuurd aan Excelsior, viel 13 minuten voor tijd in. "Hij heeft het moeilijk. Voor de winterstop speelde hij veel. Daarna is hij een beetje zijn plek kwijtgeraakt. Hij is de directe concurrent van de ervaren Luigi Bruins. Dat is een goede speler dus dat is lastig voor hem."

"De laatste weken is Mitchell wel weer aan de betere hand. Het is er nog niet helemaal uitgekomen bij hem. Maar het is en blijft een goeie speler", zegt Dijkhuizen. "Hij is zelfkritisch en gaat er goed mee om. Ik wou dat meerdere spelers op dat vlak waren zoals hem. Maar het valt natuurlijk wel voor hem tegen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -