RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ZPC Amersfoort de baas over hekkensluiter: 'Belangrijke stap gezet'

1/3
AMERSFOORT - De waterpoloŽrs van ZPC Amersfoort hebben zaterdag tegen Den Haag de favorietenrol waar gemaakt. De Amersfoorters waren in het uitduel met 5-15 de baas.

Met vijf tegengoals mag je niet klagen"
Clement Stegman

ZPC Amersfoort wist al in de eerste periode een gat te slaan: 2-6. In de tweede periode werd de voorsprong uitgebreid naar 3-9. Ook in het derde kwart wist Den Haag slechts eenmaal te scoren, ZPC maakte er drie bij. In het laatste kwart werd de eindstand bepaald op 5-15. Topscorer aan de zijde van ZPC Amersfoort Lars Reuten. Hij scoorde vijf keer.

"We hadden niet zo'n ruime uitslag verwacht", blikt waterpoloŽr Dominic van de Bunt terug. "We hebben de hele wedstrijd heel geconcentreerd gespeeld. We zijn niet in de problemen gekomen. Eigenlijk hebben we bijna alles goed gedaan."

Dominic van de Bunt: 'We hebben een prima wedstrijd gespeeld'


Maar wat ging er dan niet goed? "Verdedigend schuiven we soms naar de verkeerde man, maar dat loste Clement vandaag op." Clement is doelman Clement Stegman van ZPC Amersfoort. "Ik heb er genoeg uitgehouden om deze ruimte uitslag neer te zetten", aldus Stegman na afloop.

Eigenlijk hebben we bijna alles goed gedaan"
Dominic van de Bunt

"We hebben vijf tegengoals gekregen verspreid over de vier parten, dan mag je niet klagen", zegt Stegman. "Ik ben weinig in de problemen gekomen.

Stegman helemaal terug
De doelman is dit seizoen weer begonnen met waterpolo nadat hij er vier jaar uit lag nadat hij een ernstig auto-ongeluk had gehad. "Vrienden van mij gingen hier spelen en vroegen mij om ook weer te gaan spelen. Wonderbaarlijk kon mijn lichaam het aan. Met de coach heb ik goede afspraken gemaakt. Tot nu toe gaat dat super goed", vertelt de voormalig doelman van Oranje.

Clement Stegman: 'Fysiek nog niet de oude na auto ongeluk vijf jaar geleden, maar goed genoeg'


"Ik had mijn cap al aan de wilgen gehangen. Maar ik vind het leuk om nu weer met mijn vrienden te spelen. Ik merk dat ik het heb gemist, maar ik merk ook dat er heel veel tijd in gaat zitten", aldus Stegman.

Doelstelling van ZPC
Aanvoerder Van de Bunt gaf bij de start van het seizoen aan dat het doel van ZPC Amersfoort is om naar de play-offs te gaan. Dan moet het bij de eerste acht eindigen. "Vandaag hebben we daar een belangrijke stap in gezet." ZPC Amersfoort staat na zes duels in de middenmoot van de Eredivisie. De Amersfoorters hebben 9 punten bemachtigd.

Overlijden Trumbic
De Nederlandse waterpolowereld werd zaterdag opgeschrikt met het overlijden van Ivo Trumbic. Hij werkte vanaf 1995 als coach en technisch directeur bij AZ&PC uit Amersfoort, de voorloper van ZPC. In het seizoen 1996-1997 en 1997-1998 werd AZ&PC landskampioen en won het, net als in 1998-1999, de beker. "Er zijn een aantal jongens in onze ploeg die nog onder hem hebben gespeeld", vertelt Van de Bunt.

"Hij laat een hele mooie carriŤre achter. De minuut stilte was ook mooi. Dat verdiende hij ook, zeker weten", besluit de aanvoerder van de Amersfoortse club.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -