Taurus rekent overtuigend af met SSS: 'Waren uit op revanche'

© RTV Utrecht
HOUTEN - De volleybalmannen van Taurus hebben in de degradatiepoule van de eredivisie een overwinning geboekt. De ploeg uit Houten rekende in eigen huis in vier sets af met SSS uit Barneveld. Het werd 3-1.
We begonnen met twee geweldige sets en hadden de derde ook naar ons toe moeten trekken
Daan van Haarlem (Taurus)
Taurus, dat koploper was na de eerste wedstrijd, schoot uit de startblokken in De Kruisboog. Het stond snel op een 18-9 voorsprong en trok de eerste set uiteindelijk met 25-15 naar zich toe. In de tweede set ging het meer gelijk op, maar viel het muntje de kant van Taurus op: 25-22.
De derde set was de spannendste set. Taurus kreeg meerdere matchpoints, maar telkens knokte SSS zich terug. Uiteindelijk ging de setwinst met 28-30 naar de bezoekers uit Barneveld. Het zette Taurus op scherp, want in de vierde set lieten ze met 25-12 geen spaan heel van SSS.

Uit op revanche

Taurus-speler Daan van Haarlem had een grijns van oor tot oor na afloop. "We begonnen met twee geweldige sets en hadden de derde ook naar ons toe moeten trekken. Maar daarna spelen we echt een wereldset. Dat komt omdat we op scherp zijn gezet", geeft hij aan.
Daan van Haarlem: "Soms zijn we moeilijk te stoppen"
"We waren erop gebrand om te winnen, we wilden revanche na de 3-0 nederlaag in Barneveld", zegt Van Haarlem. "We straalden uit dat hier niets te halen viel. Dat hebben we goed gedaan. Het strijdplan was niet zoveel anders, maar we hadden goede druk na de service en de passing onder controle. Dan kunnen we met de goede ploegen mee en zijn we moeilijk te stoppen."
Dat Taurus het in de derde set niet afmaakte, vind Van Haarlem apart. "De druk kwam er wel op en we gingen mee in hun tempo. Dat is zonde en daar moeten we aan werken. Dan is het 3-0 en klaar."

Compliment

"We begonnen heel goed, met veel lef en veel druk", vertelt trainer Eric Gras na afloop. "De tegenstander had geen kans om iets te bedenken om het ons moeilijk te maken. Dat is een compliment voor de ploeg."
Erik Gras: "Dat we de derde set niet konden doordrukken, moet er nog uit"
Dat het niet 3-0 werd, vond Gras jammer. "Ik heb het mijn ploeg wel verweten, dat we op dat moment moeten opstaan. Iemand moet dat doen. Maar dan kruipen we in elkaar, dan communiceren we niet meer, dan worden we eilandjes en wordt het moeilijk spelen", geeft hij aan.
Al met al is de trainer van de Houtenaren wel blij met de zege. "Toch tegen een directe concurrent, dus dan is het lekker. We moeten elke week vol aan de bak om die vijfde plek te eindigen. We zijn goed op weg. Het lukt nog niet om een hele wedstrijd constant te spelen, dat moeten we eruit halen", stipt hij aan.
Door de overwinning blijft Taurus koploper in de degradatiepoule, waaruit overigens niet gedegradeerd kan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.