Janssen en Kerk balen flink na nederlaag: 'Verschil zat in kleine dingen'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht-spelers Willem Janssen en Gyrano Kerk denken dat er meer in het duel met Vitesse had gezeten. De Domstedelingen gingen, zoals wel vaker dit seizoen, niet goed om met de gekregen kansen, terwijl Vitesse met scherp schoot. Dat resulteerde in een nederlaag voor FC Utrecht.
Die twee treffers zijn het verschil
Willem Janssen
Vlak nadat Kerk de 1-0 op het scorebord zette kwam Vitesse terug tot 1-1. "Ik baal behoorlijk", sprak Kerk na afloop. "We hadden die 1-1 niet nog voor rust mogen tegenkrijgen. Vitesse wist het de eerste helft helemaal niet. Ze speelden de lange bal en gingen voor geluk", aldus de aanvaller. "Ik vond dat wij in de eerste helft de controle hadden."
"Het strijdplan van Vitesse is met ontzettend veel power spelen. Daar moet je in mee, dat hebben we eigenlijk hartstikke goed gedaan", ziet aanvoerder Willem Janssen. "Het was gelijkwaardig, heel veel strijd. Het verschil zit vandaag in de kleine dingen."
Willem Janssen baalt: 'Verschil zit in de kleine dingen'
Vitesse was een stuk effectiever dan FC Utrecht. Door twee doelpunten in het eerste kwartier na rust kwam FC Utrecht op een 1-3 achterstand. Dat bleek later ook de eindstand. "Bij die twee doelpunten in de tweede helft zijn we niet uitgespeeld", zegt Kerk. "Die twee treffers zijn het verschil. Het is een lesje effectiviteit", aldus Janssen.
FC Utrecht had 15 doelpogingen, Vitesse kreeg 10 echte kansen. "We moeten naar onszelf kijken. Bij hen zit het mee dat wij de kansen niet afmaken", besluit de aanvoerder.
Soms zit je in een mindere fase
Gyrano Kerk

Kerk wil weer naar topvorm

Kerk verkeert de laatste tijd niet in de allerbeste vorm. Tegen Vitesse pikte hij wel weer een doelpunt mee. Dat was zijn vijfde treffer van het seizoen. "Ik weet dat het er in zit. Soms zit je in een mindere fase. Je moet hard blijven werken en dan gaat het zichzelf uitbetalen", vertelt de aanvaller openhartig.
Gyrano Kerk sprak tegen verslaggever René van den Berg over zijn vorm
Het vertrek van rechtsback Sean Klaiber is wennen geweest voor Kerk. "Met Sean had ik een hele goede klik, we speelden al een hele lange tijd samen. We hadden heel veel automatisme. Dat kan ook wel meespelen. Maar dat is geweest, dat kunnen we niet meer terughalen. Iedereen ziet dat het nu met Ter Avest nog niet perfect gaat. We moeten eraan blijven werken, het is mogelijk."
Eerder dit seizoen kon Kerk nog met Klaiber juichen
Eerder dit seizoen kon Kerk nog met Klaiber juichen © fcutrecht.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.