Geen blije gezichten bij Kampong na zege: 'We zijn kritisch op onszelf'

© Orange Pictures
UTRECHT - Kampong won zondag in de hoofdklasse met 1-2 van hekkensluiter Almere, maar tevreden gezichten waren er na afloop allesbehalve bij de Utrechters. Kampong-speler Terrance Pieters zegt dat er na de zege een hoop chagrijn in de kleedkamer was.
Als je alles halfgebakken doet, dan krijg je zo'n pot
Sander de Wijn

Volop kansen

De ploeg van Roelant Oltmans kreeg veel mogelijkheden om de 2-0 voorsprong te verhogen, maar liet dit na. "Dit is een stukje kwaliteit. Veel schoten raakten we slecht en vaak waren aannames niet goed, mede door het veld. We hadden in de voorbereiding op beelden gezien dat andere teams daar ook last van hadden."
"Daarnaast stond Almere verdedigend goed, waardoor het lastig was om erdoorheen te komen", zegt Pieters over het duel tegen zijn oude club Almere.

Sleur

De thuisploeg kreeg veel minder kansen, maar verzilverde er wel één. Daardoor werd de slotfase nog spannend. "De laatste vijf minuten staan we ballen vast te houden in de hoek. Met alle respect voor Almere, maar er is een verschil in kwaliteit. Als je niet de juiste discipline hebt om de goede dingen te doen zoals juiste posities innemen en alles halfgebakken op 80 procent doet, dan krijg je zo'n pot", zegt een balende Sander de Wijn.
De Wijn maakte eerder deze week tegen Oranje Rood zijn rentree bij Kampong na een blessure. Bij zijn terugkomst hadden zijn teamgenoten al een lange voorbereiding en meerdere duels in korte tijd achter de rug. "Daardoor komen ze misschien in een sleur. Ik probeer ze over het dode moment heen te helpen, maar vandaag lukte dat niet."

Kritisch

Ook Pieters was niet in zijn beste stemming na de winst. "We zijn heel streng voor onszelf. Aankomende donderdag tegen Tilburg willen we niet in de herhaling vallen. We moeten kritisch blijven kijken naar ons spel. We zijn even chagrijnig, maar dat zal dinsdag op training weer over zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.