Instellingen

Van de Looi niet bang dat Ihattaren voor Marokko kiest

© Orange Pictures
UTRECHT - Het was een opvallende keuze van bondscoach Erwin van de Looi om Utrechter Mohammed Ihattaren niet te selecteren voor het EK O23, dat eind deze maand begint. Van de Looi vond het ook een lastige keuze. "Hij zat niet voor niets in de voorselectie. We hebben een korte voorbereidingstijd. Zondag en maandag stromen de spelers binnen en dan moeten we er woensdag tegen Roemenië direct staan", aldus de bondscoach.
Een van de redenen om de PSV-er niet te selecteren, is het feit dat hij nog niet heeft meegedaan bij Jong Oranje. "Op zijn positie is er bovendien veel concurrentie. Met Noa Lang, Ferdi Kadioglu, Dani de Wit, Cody Gakpo en Javairô Dilrosun zijn we sterk vertegenwoordigd en ook Justin Kluivert zou daar nog kunnen spelen", zei Van de Looi. "Mo is een talentvolle speler, maar ik moet keuzes maken. Het geeft alleen maar aan dat er veel spelers met potentie zijn."

Gepasseerd bij PSV

Ihattaren werd onlangs door PSV-trainer Roger Schmidt gepasseerd voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. De 19-jarige middenvelder had zich in de ogen van de Duitser niet professioneel gedragen rond het Europese duel met Olympiakos Piraeus, drie dagen eerder. Schmidt was in september al niet te spreken over hoe Ihattaren zich opstelde op de training.
Van de Looi sprak afgelopen weekeinde met Schmidt. Vorige week donderdag had bondscoach Frank de Boer op De Herdgang ook een ontmoeting met de coach van de Eindhovenaren. "Maar de gesprekken met de clubtrainers zijn niet bepalend, uiteindelijk bepaal ik wie ik selecteer. En natuurlijk is er overleg geweest met De Boer", stelde Van de Looi.

Marokko

Ihattaren maakte eerder deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, maar tot een debuut kwam het niet. De KNVB was erg blij dat het talent van PSV in november 2019 voor Oranje koos en niet voor Marokko. Van de Looi is niet bang dat Ihattaren nu alsnog voor Marokko gaat voetballen, zoals Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui.
De Jong Oranje-bondscoach heeft de Utrechter zelf niet gesproken. "Ik heb alleen de jongens persoonlijk gebeld die deel uitmaakten van onze groep tijdens de kwalificatie en nu alsnog zijn afgevallen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.