Jong FC Utrecht krijgt pak slaag van Jong PSV

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie een geweldig pak slaag gekregen van Jong PSV. Op het eigen sportpark Zoudenbalch gingen de Utrechtse beloften met 1-6 onderuit. Bij rust was het al 0-3.
Jong FC Utrecht, met Othmane Boussaïd, Odysseus Velanas, Sylian Mokone, Giovanni Troupée en EK-ganger Maarten Paes in de basis begon beroerd aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stonden de Eindhovenaren al met 0-2 voor.
"Ik weet hoe lastig het kan zijn als je zo snel achter komt, met name het mentale", zei trainer Ab Plugboer na afloop. "Dan is het de rug rechten en proberen die goal te maken. Maar dat zat er nooit in."
Vlak voor rust werd het 0-3 en vlak na de thee werd het 0-4. "Volgens mij heeft PSV uit bijna alle omschakelmomenten die ze hebben gekregen gescoord", analyseerde Plugboer. Op 0-5 deed Mohamed Malahi nog iets terug voor Jong FC Utrecht, maar het was slechts een doekje voor het bloeden.
Een nederlaag als deze is voor opleider Plugboer wel een goed leermoment. "Van dit soort momenten in je carrière wordt je mentaal sterker en in de eerstvolgende wedstrijd moet je je van je goeie kant laten zien." Die eerstvolgende wedstrijd is vrijdag in Helmond, tegen Helmond Sport.
Jong FC Utrecht blijft ondanks de nederlaag 16e in de eerste divisie. Nummer 17 Jong PSV is de Utrechters nu wel tot op één punt genaderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.