DHSC meldt zich af voor Utrechts voetbaltoernooi

© Orange Pictures
UTRECHT - Hoofdklasser DHSC zal komend voorjaar niet meedoen aan het Utrechtse voetbaltoernooi dat gepland staat voor april en mei. De ploeg uit Ondiep heeft zich afgemeld bij organisator GVVV.
Naast de club van de familie-Sneijder heeft ook IJsselmeervogels zich al afgemeld voor het toernooi. De Rooien waren geïnteresseerd, maar hadden al oefenduels gepland in mei en het eerste gaat daarna op vakantie.
Organisator Rob de Boer dacht even aan DVS'33 Ermelo en SteDoCo uit Hoornaar als vervangers, maar beide teams zijn niet beschikbaar. De kans bestaat dat het Utrechtse toernooi daardoor met acht ploegen (in plaats van de geplande tien) gespeeld wordt.

Acht deelnemende ploegen

Aan het toernooi zouden alle tweede- en derde divisionisten en hoofdklassers uit de provincie Utrecht meedoen. Met Sparta Nijkerk als extra deelnemer kwam het aantal clubs op tien. Daar blijven er nu acht van over: GVVV, Spakenburg, DOVO, Sportlust'46, Hercules, Hoogland, Eemdijk en Sparta Nijkerk.
Mogelijk wordt het 'Kampioenschap van Utrecht' door de afmeldingen van DHSC en IJsselmeervogels tussen zaterdag 24 april en zaterdag 22 mei in twee groepen van vier gespeeld.
Een aantal clubs wil het toernooi aangrijpen om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Sportlust'46, Hoogland en Eemdijk hebben al aangegeven met de selectie van het seizoen 2021-2022 te willen aantreden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.