Hockeytopper SCHC-Den Bosch uitgesteld na corona-uitbraak: 'Het beste voor de competitie'

© Orange Pictures
BILTHOVEN - De hockeytopper tussen nummer drie SCHC en koploper Den Bosch van zondag is voorlopig uitgesteld. Bij de vrouwenploeg uit Bilthoven zijn meerdere speelsters positief getest op het coronavirus. Het Hoofdklasse-duel wordt donderdag 22 april ingehaald.
SCHC mist minimaal zes speelsters vanwege een positieve test of een quarantaine. Als gevolg van de uitbraak heeft Stichtsche bij de competitieleiding van de KNHB een verzoek ingediend om de wedstrijd tegen Den Bosch uit te stellen. De hockeybond ging daarin mee.
Vrijdagavond moest SCHC met een gehavend team spelen tegen Hurley. Oud-international Carlien Dirkse van den Heuvel werd teruggeroepen uit haar pensioen en meerdere jeugdspeelsters maakten hun debuut. Het duel ging met 2-0 verloren.
"Het lijkt mij vanzelfsprekend dat het grote gevolgen had op de uitslag. Als je acht mensen mist, heeft dat een behoorlijke impact op je spel. Dat gezegd hebbende ben ik heel trots op de manier waarop we gespeeld hebben. Dat maakt het extra zuur dat je hem dan verliest", reageert Judge.
In het belang van de sport is het goed dat het morgen niet doorgaat. Dat biedt ons de kans om dit over te laten gaan
Lucas Judge, trainer SCHC

Uitstel goedgekeurd

"Uitstel was gisteravond niet mogelijk. Volgens de regels mag je tot 24 uur voor de wedstrijd uitstel indienen. Richting Den Bosch hebben wij dat wel gedaan. Dat is goedgekeurd, omdat we zitten aan zes mensen die corona-gerelateerd niet mee kunnen doen", vertelt de trainer.
"Voor de competitie is dit het beste", aldus Judge. "Niemand heeft iets aan een wedstrijd als gisteren. Ik gun Hurley de punten, maar voor een eerlijk verloop van de competitie heeft niemand hier iets aan. Ook in het belang van de sport is het goed dat het morgen niet doorgaat. Dat biedt ons de kans om dit over te laten gaan."
SCHC - Den Bosch is de eerste Hoofdklasse-wedstrijd (bij de mannen en de vrouwen) die niet doorgaat vanwege coronagevallen, sinds de competities eind januari weer hervat zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.