LIVEBLOG: FC Utrecht sleept overwinning uit het vuur

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht neemt het vanmiddag in de eredivisie op tegen Fortuna Sittard. Vorige week ging de ploeg van hoofdtrainer René Hake in Utrecht onderuit tegen Vitesse (1-3) . Fortuna staat tiende, FC Utrecht zevende. De Limburgers hebben slechts drie punten achterstand op FC Utrecht. Het duel in Sittard begint om 16:30 uur.
De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.

Eindstand: 0-1

81' Adrián Dalmau (0-1)
Scheidsrechter: Björn Kuipers

Liveblog:

90+3' Het is afgelopen in Sittard. FC Utrecht wint met 0-1 door een doelpunt van invaller Dalmau. Later verschijnen de reacties online.
90+1' Fortuna is gevaarlijk via een hoekschop. De bal vliegt maar net naast.
90' De extra speeltijd bedraagt drie minuten.
86' WISSELS. Hansson en Moutoussamy komen erin bij Fortuna, Tekie en Rienstra worden door Ultee naar de kant gehaald.
86' Grote kans Fortuna! Het schot van Tekie gaat maar nest naast.
81' DOELPUNT! Na een goede actie van Mahi komt de bal voor de voeten van Dalmau. De Spanjaard schiet de 0-1 binnen!
77' De eerste kans is er gelijk voor Sylla. Hij krijgt de bal van Ter Avest maar een verdediger van Fortuna breekt het schot.
76' WISSELS! Aanvallers Sylla en Dalmau komen erin, Boussaid en Kerk gaan naar de kant bij FC Utrecht.
73' FC Utrecht blijft de bal rond de zestien rondspelen. Het lijkt steeds lastiger om door de defensie van Fortuna te komen.
64' "Het is nog geen leuk schouwspel in de tweede helft. Het is eerder saai te noemen", zegt verslaggever René van den Berg.
59' Mahi wordt weggestuurd door Maher. De aanvaller van FC Utrecht loopt zich vast.
54' Limburgs gevaar! Flemming stoomt op en speelt St. Jago uit. De middenvelder van Fortuna Sittard stoomt de zestien in maar krijgt de bal niet bij een ploeggenoot. "Als hij voor zijn eigen succes was gegaan was het misschien wel een goal geweest", aldus analist Kruys.
52' Pijnlijke botsing tussen Janssen en Semedo. De aanvoerder van FC Utrecht moet worden behandeld aan zijn gezicht.
50' Kans voor Ter Avest! Via een verdediger van Fortuna komt de bal bij de Utrechtse verdediger terecht. Het schot van Ter Avest wordt maar net onschadelijk gemaakt.
49' "Het is rommelig. Het lijkt of beide ploegen weer even op gang moeten komen", ziet analist Kruys.
48' Na een goede actie weet Boussaid de bal voor te geven. Mahi kan niet genoeg kracht achter de bal geven: vangbal voor Van Osch.
46' De tweede helft is begonnen.
45' Het is rust in Fortuna Sittard. FC Utrecht kreeg een hoop kansen, maar die werden niet benut.
44' De eerste grote kans voor Fortuna. Een vrije trap van Tekie kan maar net tot hoekschop worden verwerkt door Oehlschlägel.
40' Kerk lijkt de 0-1 binnen te werken. De aanvaller wordt echter afgevlagd vanwege buitenspel.
36' Een voorzet van Mahi gaat richting Kerk. De aanvaller kan er nét niet bij.
34' FC Utrecht blijft de druk opvoeren maar in de laatste fase voor het doel blijft het mis gaan.
32' Opnieuw komt de bal in de Limburgse zestien. Via een hakje probeert Kerk de bal bij Mahi te krijgen maar dit mislukt.
30' Kerk wordt weer alleen voor Van Osch gezet. Verdediger Janssen van Fortuna weet maar net te voorkomen dat de Utrechtse aanvaller de bal binnen kan schieten.
25' Langzamerhand kruipt Fortuna uit de schulp. De Limburgers delen de eerste speldenprikjes uit.
21' Kerk stoomt op via de linkerkant en zoekt Mahi. De voorzet wordt onderschept door een verdediger van Fortuna Sittard.
17' De Utrechtse storm is even gaan liggen. FC Utrecht blijft wel de overhand houden. Fortuna komt niet aan aanvallen toe.
12' Nu komt Mahi één op één met Van Osch. Zijn schot vliegt naast. "We kunnen constateren dat FC Utrecht veel sterker is, maar het had al op 2-0 voorsprong moeten staan", aldus Kruys.
11' Kans op kans op kans. Eerst is het Ramselaar die dichtbij een treffer is, vervolgens kan Kerk hem binnen schieten. Het lukt de Utrechters niet om de score te openen.
10' Daar is de volgende kans! Het schot van Ter Avest kan maar net worden gered door Van Osch.
9' De kopbal van Janssen na een voorzet van Mahi! De bal vliegt net over het doel van Fortuna. Janssen beloofde vrijdag dat hij tegen Fortuna Sittard zal gaan scoren.
6' "FC Utrecht begint dreigend, dat is mooi om te zien", ziet analist Gert Kruys. "Ze moeten zichzelf nu belonen."
5' Ramselaar geeft een steekpass aan Kerk. De aanvaller van FC Utrecht gaat alleen op Van Osch af. De doelman van Fortuna keert de bal.
3' Een goede actie van Boussaid in de zestien. Het schot van de Belg wordt onschadelijk gemaakt door de Limburgse defensie.
1' Er is afgetrapt in Sittard.

Opstellingen:

Fortuna Sittard: Van Osch; Cox, Janssen, Angha, Tirpan; Flemming, Rienstra ©, Tekie; Seuntjens, Polter, Semedo
FC Utrecht: Oehlschlägel; Warmerdam, Janssen ©, St. Jago, Ter Avest; Maher, Boussaid, Van Overeem; Ramselaar, Kerk, Mahi

Warmlopen:

- De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard eindigde in Stadion Galgenwaard in een 1-1 gelijkspel.
- Bij Fortuna Sittard staan twee Utrechters aan het roer: hoofdtrainer Sjors Ultee en assistent-trainer Rob Alflen. De twee werkten eerder, toen waren de rollen omgedraaid, samen in de technische staf van FC Utrecht.
- De statistieken zijn in het voordeel van Fortuna Sittard. Van de 19 eerdere edities in Sittard won de thuisploeg er 8, FC Utrecht nam vijf keer de drie punten mee naar huis. Zes keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel.
- Sinds januari komt de 33-jarige Leroy George uit voor Fortuna Sittard. Hij droeg 73 keer het shirt van FC Utrecht en scoorde daarin acht keer.
- De laatste keer dat FC Utrecht bij Fortuna wist te winnen was in 2000. Het werd toen 0-1 door een treffer van Igor Glusevic.
- Verdedigers Willem Janssen en Mark van der Maarel zijn bij een gele kaart geschorst voor het volgende duel in de eredivisie.
- Clubtopscorer Sander van de Streek is er bij FC Utrecht niet bij. Hij kampt met een lichte blessure.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.