ZPC Amersfoort klopt directe concurrent GZC Donk: 'Als we dit kunnen volhouden...'

© Fotostudio Red Green Blue
AMERSFOORT - De waterpoloërs van ZPC Amersfoort hebben in de eredivisie een belangrijke zege geboekt. In het eigen zwembad werd directe concurrent GZC Donk met 15-13 verslagen.
De Amersfoortse ploeg van trainer Gianluca Sattolo had in de eerste helft het initiatief tegen de bezoekers uit Gouda. Na twee periodes stond een stand van 11-5 op het scorebord. In de slotfase kwam GZC Donk nog wel terug, maar het bleef bij 15-13 voor ZPC Amersfoort.
De topscorer aan de kans van de thuisploeg was Sebastiaan van Mil met vier treffers. Lars Reuten viel ook op, met een afstandsschot. "Die zat er lekker in", lacht hij. "Ik wilde hem hoog schieten, zag een gaatje en hij viel lekker binnen."

Winst op titelkandidaat

Reuten is blij met het spel van ZPC Amersfoort tegen GZC Donk, dat ingeschat wordt als kampioenskandidaat. "Na twee periodes stonden we zes punten voor. Als we dit vol kunnen houden, dan kunnen wij het iedereen lastig maken. Ik denk dat we hebben laten zien wat we kunnen en dat we gestreden hebben."
"Het zegt wel iets dat we hier winnen", geeft Reuten aan. "Maar we kunnen ook van iedereen verliezen. We verliezen bijvoorbeeld van PSV... Dat kan, maar mag niet gebeuren. Morgen moeten we tegen Polar Bears, als je die wint heb je een goed weekend."
Door de overwinning wipt ZPC Amersfoort in de stand van de eredivisie over GZC Donk heen. Na zeven wedstrijden staan de Amersfoorters op 12 punten, goed voor een knappe vijfde plek. GZC Donk is zesde met 10 punten.

Koopmans lang langs de kant

International Jesse Koopmans ontbreekt al enkele weken bij ZPC Amersfoort. Op OKT raakte hij geblesseerd. "Ik heb een scheurtje opgelopen in de binnenste band van mijn elleboog en ik ben nu herstellende. Ik zit nu op vier weken en ik denk dat het nog wel vier weken duurt", legt hij uit.
"Het is heel erg balen natuurlijk. Langs de kant zitten is nooit leuk, omdat je geen invloed hebt op het spel. Dat maakt het moeilijker. Ik probeer wel te sturen en de coachen en er te zijn voor de jongens", vertelt Koopmans.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.