Utrecht Cangeroes maatje te klein voor Den Helder: 'Soms zijn we te lief'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes zijn in de Women's Basketball League tegen een nederlaag aangelopen. In Sporthal Lunetten ging de Utrechtse ploeg onderuit tegen Den Helder: 47-72.
Den Helder nam al vroeg een voorsprong, maar had daarna een periode waarin het maar niet wist te scoren. Utrecht Cangeroes profiteerde daar van, kwam op een 22-13 voorsprong, maar gaf die voorsprong voor rust weer weg.
In het derde en het vierde kwart bleek het Utrecht Cangeroes van trainer Ramon Kuipers een maatje te klein voor de nummer drie in de stand. Den Helder pakte een voorsprong van twintig punten en breidde die in de slotfase uit naar 47-72.

Onervarenheid

"Het was niet helemaal mijn wedstrijd, nee", reageert Roos Hof na afloop. "Mijn ballen ging er niet in, misschien was het een beetje vermoeidheid. Je hebt wel eens zo'n dag. Daar til ik ook niet te zwaar aan. De volgende keer gaan ze er wel in, denk ik maar."
"In de eerste twee periodes spelen we wel goed, maar we waren aanvallend veel te slordig. We waren te gehaast en daar zijn we iets te onervaren in", aldus Hof.

Slordig

Trainer Ramon Kuipers sluit zich daar bij aan. "Wij spelen een aardige eerste helft en zij missen een hoop. Dat hielp ons, maar richting de rust kwamen zij terug. Dan had ik nog mijn time-outs om hun runs te stoppen", legt hij uit.
"Zij geven gas en wij laten het gebeuren. Zij gingen wat fysieker spelen, en wij gingen daar niet goed in mee", aldus Kuipers. "We hebben veel schoten gemist, met geen enkele driepunter in de eerste helft. We waren wel slordig in het balverlies, en na rust profiteerde Den Helder daar optimaal van. We zijn af en toe gewoon te lief, daar moeten we mee ophouden."
Door de nederlaag blijft Utrecht Cangeroes in de eredivisie steken op 6 punten uit twaalf wedstrijden.
Scores Utrecht Cangeroes:

Irati Beltran Hernandes 12
Roos Hof 5
Renee Hoveling 5
Ginger Schokker 5
Hennie van Schaik 4
Anna van Dalsum 3
Josefien Cornelissen 3
Lea Romkes 3
Charlotte Naus 2

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.