Mahi en Van Overeem danken Spaanse vriend: 'Deze moesten we winnen'

Mimoun Mahi
Mimoun Mahi © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht-spelers Mimoun Mahi en Joris van Overeem vonden de winst op Fortuna Sittard zaterdag meer dan terecht. De twee prijzen Adrián Dalmau, maar ook de wilskracht van de hele ploeg waardoor de drie punten werden veroverd.
Ik zei de hele tijd op het veld 'rustig blijven, hij gaat vallen'
Mimoun Mahi
Voor Van Overeem voelde het, ondanks de krappe zege, als een goede wedstrijd. "Het plan dat we hadden kwam goed uit", aldus Van Overeem. "Deze moesten we winnen, daar ging ik ook vanuit. We hebben Fortuna nu op zes punten gezet."
FC Utrecht won het duel met 0-1 door een treffer van invaller Adrián Dalmau in de 81e minuut. Mimoun Mahi gaf de beslissende assist. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst dacht ik ros hem zelf op goal. Maar ik ben heel blij dat ik dat niet heb gedaan. Toen ik de open ruimte zag was de keuze duidelijk", vertelt Mahi.

Hetzelfde liedje

"Nu lijkt het een zwaarbevochten overwinning, maar als je er in die eerste helft er twee of drie in legt...", verzucht middenvelder Van Overeem. "We hebben het vaker meegemaakt. In de rust probeer je dan scherp te blijven en nog een keer te benoemen waar de kansen liggen."
Nu lijkt het een zwaarbevochten overwinning
Joris van Overeem
Ook Mahi baalde van weer hetzelfde liedje. "We moeten de wedstrijd zakelijk beslissen. Dat gebeurt niet. Maar we hebben er wel stappen in gezet, een half jaar geleden hadden we deze wedstrijd niet gewonnen. We hebben dit seizoen teveel kansen nodig om een doelpunt te maken. Ook vandaag hebben we het voor onszelf heel moeilijk gemaakt."

Ander middenveld

Het middenveld van FC Utrecht had tegen Fortuna een andere vorm. Ramselaar verving de geblesseerde van de Streek. Van die aanpassing was niet veel te merken. "Qua tactiek is er niet zoveel veranderd. Ze vullen het allebei iets anders in. Bart doet het met een steekbal, Sander met een loopactie", zegt Van Overeem daarover.
Maar met Ramselaar of Van de Streek, de drie punten zijn in ieder geval binnen voor FC Utrecht. "Ik ben super blij dat we hem hebben gewonnen. Dit was voor ons namelijk een hele belangrijke wedstrijd", zegt Mahi "Ik zei de hele tijd op het veld van 'rustig blijven, hij gaat vallen', gelukkig viel hij uiteindelijk door onze grote Spaanse vriend", besluit Mahi.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.