RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Quick Amersfoort start crowdfundingsactie voor coronatesten: 'Moet ons helpen'

1/2
AMERSFOORT - Het softbal- en honkbalseizoen gaat bijna van start. Quick Amersfoort is nog hard op zoek naar geldschieters om de verplichte coronatesten te kunnen betalen.

Je begint aan de competitie maar je weet niet tot wanneer we moeten gaan testen"
Hans Bakker, voorzitter Quick

Eind april gaat de competitie van start voor de Amersfoortse club. Quick-voorzitter Hans Bakker vertelt dat er ongeveer 350 euro per week nodig is om de coronatesten te kunnen betalen. De ruim 50 honk- en softballers moeten twee keer per week getest worden. De voorzitter vraagt zich hardop af hoe zijn club - nu er door de coronacrisis geen inkomsten zijn - dat kan betalen.

Voorzitter Hans Bakker van Quick vertelt over de crowdfundingsactie


Donateurs gezocht
Via het platform 'GoFundMe' zoekt de Amersfoortse club geldschieters zodat ze de coronatesten kunnen betalen. De honk- en sofftbalbond betaalt de eerste 200 testen - netto is dat twee weken testen - van de club. Op het moment van schrijven hebben 35 donateurs gezorgd voor een bedrag van 1072 euro. Het doelbedrag is 5000 euro.

"We zijn maandag begonnen. Dat de teller nu al op 1000 euro staat is mooi", zegt Bakker. "We zijn er ontzettend mee geholpen als heel veel mensen een klein beetje storten."

Maar wat als het bedrag niet kan worden gehaald? "We hebben er discussies over, met de bond en andere verenigingen. We zouden bijvoorbeeld alleen in de weekenden kunnen gaan spelen en niet meer op donderdag. Je kan dan op verschillende manieren geld besparen waardoor de testen betaald kunnen worden", vertelt Bakker.

Steun van gemeente?
"We weten nog niet hoeveel geld het daadwerkelijk gaat kosten. Je begint aan de competitie maar je weet niet tot wanneer we moeten gaan testen", aldus de voorzitter die nog hoopt op steun van de gemeente Amersfoort. "We hebben een verzoek ingediend voor steun, maar dat is afgewezen. Ik heb het nogmaals ingediend en we wachten nog op antwoord."

Rugbyers URC in zelfde situatie
Rugbyclub URC is deze maand ook begonnen met een crowdfundingsactie ten behoeve van de coronatesten. De Utrechters starten begin april aan de ereklasse. Trainer-coach Reinier Laurijsen laat weten dat er inmiddels zo'n 60 procent van het streefbedrag( 4500 euro) is opgehaald. "Dat is heel mooi. Het is helaas nodig door de tijd waarin we leven, maar we begrijpen ook dat we bevoorrecht zijn dat wij als topsporters wel het veld op kunnen", zegt de coach. URC steunen kan hier.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -