Kampong wint ondanks moeizaam eerste kwart: 'Zij waren feller'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De hockeymannen van Kampong hebben zondag op bezoek bij Den Bosch met 2-4 gewonnen. Het eerste kwart verliep moeizaam. "We stonden te kijken hoe Den Bosch er volle bak opklapte", vertelt Kampong-speler Lars Balk in Namen & Rugnummers.
In het begin golfde het spel op en neer, waarbij beide teams kansen creëerden. De grootste mogelijkheden waren voor de Brabanders. "Ik vond ons slecht spelen in het eerste kwart. Dat irriteert. Goed is om dan rustig te blijven. Onze doelman heeft fantastisch gekeept", vertelt Kampong-coach Roelant Oltmans.
Balk vond dat Den Bosch feller begon dan Kampong. Dit fanatisme bij de thuisploeg verraste hem niet. "Die gasten hebben afgelopen donderdag verloren dus die gaan er volle bak op. Dat weet je, dus je mag daar niet van staan te kijken. Toch doen we het wel."
Den Bosch maakte de kansen niet af. Kampong deed dat op het eind van het eerste kwart en in het begin van het tweede kwart wel. Twee keer scoort Jip Janssen uit een strafcorner.

Sterke gasten

Kampong trok vervolgens het initiatief meer naar zich toe, had de controle en kwam in de 56ste minuut op 0-3. Terrance Pieters scoorde na een strafcorner. Robbert Kemperman vergrootte de voorsprong tot 0-4. "Het derde kwart begonnen we heel goed. We spelen elkaar makkelijk ballen in en dan zie je dat we zo'n goed team hebben. We hebben sterke gasten aan de bal en dan is het lekker hockeyen", zegt Balk.
In de slotminuten deed Den Bosch nog wat terug via twee treffers van Austin Smith. "Van die tegengoals baal ik natuurlijk, maar voor de rest hebben we het na het eerste kwart goed gedaan", vertelt Oltmans.
17' Jip Janssen (0-1)
19' Jip Janssen (0-2)
57' Terrance Pieters (0-3)
65' Robbert Kemperman (0-4)
67' Austin Smith (1-4)
70' Austin Smith (2-4)

Ranglijst

Kampong blijft tweede in de hoofdklasse met 35 punten uit vijftien wedstrijden. Koploper Bloemendaal won ook. Zij hebben vijf punten meer dan de ploeg uit Utrecht. De top-vier plaatst zich voor de play-offs. Kampong heeft vier punten meer dan nummer drie Rotterdam.
Ik moet zeggen dat ik heel blij ben met dat er een rustige week aankomt
Lars Balk

Rust

Kampong heeft drie drukke weken in de competitie achter de rug. In de afgelopen vier weken werden zes competitiewedstrijden gespeeld en gingen een aantal spelers van Kampong, waaronder Balk, nog op pad met het Nederlands team. Komende week is het rustiger met één wedstrijd op het programma. "Ik moet zeggen dat ik daar wel heel blij mee ben. Eindelijk wat meer rust", zegt Balk.
Sander de Wijn namens Kampong in actie tegen Den Bosch.
Sander de Wijn namens Kampong in actie tegen Den Bosch. © RTV Utrecht
Den Bosch - Kampong.
Den Bosch - Kampong. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.