RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ZPC Amersfoort houdt aan waterpologevecht één punt over: 'Onnodig'

1/3
AMERSFOORT - In de eredivisie waterpolo is zondag een spannend duel tussen ZPC Amersfoort en Polar Bears in een gelijkspel geŽindigd. Het werd 9-9.

Tevreden zijn we niet"
Clement Stegman

ZPC Amersfoort nam het initiatief en had na het eerste kwart de 1-2 voorsprong te pakken. In het tweede kwart werd de voorsprong zelfs vergroot tot 4-7. "We starten zo goed. En dan geven we het toch weer uithanden", blikt doelman Clement Stegman terug in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

In de laatste twee kwarten kwam Polar Bears terug. Na het derde kwart was de tussenstand 8-8. In het laatste kwart pakte de thuisploeg zelfs de voorsprong, maar ZPC Amersfoort knokte zich nog naar het 11-11 gelijkspel. "In het vierde kwart kwamen we met twee doelpunten verschil achter. Toch trekken we nog het gelijkspel eruit, dat is ook wel de klasse van het team", zegt Stegman.

Doelman Clement Stegman: 'We zijn niet constant'


Mees Keuning was met drie treffers de topscorer aan de zijde van ZPC, maar hij was allesbehalve tevreden. "We verzakken in vermoeidheid, zijn niet meer scherp. We verspelen de drie punten", zegt de waterpoloŽr. "Dat moeten we onszelf aanrekenen. Het is een hele kinderachtige fout om zo laat in de wedstrijd nog op achterstand te komen."

Onervaren en niet constant
De selectie van ZPC Amersfoort bestaat uit oudere en jongere spelers. Daar ligt volgens Stegman ook de oorzaak van de wisselvalligheid. "De onervarenheid hebben we nog in het team. We zijn niet constant", zegt de doelman. "We moeten nu gaan werken naar de play-offs. Dat we dit weekend vier punten pakken is goed. Tevreden zijn we niet want dan hadden we er zes moeten hebben. Het gelijkspel was niet nodig vandaag." Zaterdag was ZPC Amersfoort met 15-13 de baas over GZC Donk.

Als we dat doen zijn we kampioenskandidaat"
Mees Keuning

Ondanks alles kijkt Keuning met positieve gevoelens vooruit. "We moeten doortrekken wat we de eerste twee periodes laten zien. Dan zijn we heel gevaarlijk voor onze tegenstanders en misschien ook wel kampioenskandidaat."

Meus Keuning in gesprek met verslaggever Robert Claus


ZPC Amersfoort staat in de eredivisie op dit moment op de gedeelde vijfde plaats. Komend weekend is nummer vier AZC de tegenstander voor de ploeg uit Amersfoort. ZPC wil in de top acht eindigen. Dan gaat het de play-offs om het landskampioenschap in.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -