'Kampioenschap van Utrecht' op losse schroeven

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Nu het er niet op lijkt dat de coronamaatregelen op korte termijn zullen worden versoepeld, is de kans groot dat het aankondigde voetbalkampioenschap van Utrecht geen doorgang zal vinden. Als de teams van de clubs uit de tweede en derde divisie en de hoofdklasse niet mogen gaan trainen, kan van een toernooi in mei geen sprake zijn.
Organisator Rob de Boer is daar duidelijk over. "Je hebt toch een week of vier goede voorbereidingstijd nodig, zeker gezien het feit dat er al sinds begin oktober niet gevoetbald is", zegt de GVVV-er.
De Boer wilde het toernooi, waaraan Spakenburg, GVVV, DOVO, Sportlust'46, Hercules, Hoogland, Sparta Nijkerk en Eemdijk zouden meedoen, eind april laten beginnen. De finale was gepland voor 22 mei.
Voor uitstel is weinig of geen ruimte, aldus De Boer. "We kunnen een week naar achteren, met de finale op 29 mei. Maar in juni spelen is voor de meeste ploegen geen optie. Veel clubs willen begin juli alweer beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zij willen de spelers dus de gelegenheid bieden om in juni nog even met vakantie te gaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.