RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Richard Verschoor debuteert in Formule 2: 'Het gaat echt gebeuren'

BENSCHOP - Richard Verschoor uit Benschop heeft een plekje bemachtigd in de Formule 2. De 20-jarige autocoureur komt over uit de Formule 3 en stapt komend weekend bij de start van het seizoen in Bahrein in een auto van het Nederlandse team MP Motorsport.

"Ik ben zo blij met deze kans", aldus Verschoor, die teamgenoot wordt van de Duitser Lirim Zendeli. "Het gaat echt gebeuren. Deze week is raceweek!"

Het gaat in eerste instantie om een overeenkomst met MP Motorsport voor het openingsweekend in Bahrein. Het is nog onduidelijk of het voormalige Red Bull-talent ook de andere races voor het Nederlandse team uitkomt.

Verschoor werd vorig jaar negende in het Formule 3-klassement met 69 punten. Hij behaalde in dat seizoen een podiumplaats. De Utrechter won eind 2019 de prestigieuze Grand Prix van Macau.


De Benschopper is niet de enige nieuwe Nederlander in de Formule 2. Enkele weken geleden verzekerde ook Bent Viscaal zich al van 'promotie' uit de Formule 3. De coureur uit het Overijsselse dorp Albergen rijdt bij het Italiaanse team Trident.

Komend weekeinde begint in Bahrein het seizoen in de Formule 1 en Formule 2. Voor Max Verstappen is de race zondag, Viscaal en Verschoor hebben zowel zaterdag als zondag races op het programma staan als 'voorprogramma' op de Formule 1.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -