Instellingen

Wielrennen: Eneco Tour van start

AMERSFOORT - Met een sterk deelnemersveld gaat vanmiddag de Eneco Tour van start. Om precies 13.20 uur wordt in Rotterdam het startsein gegeven voor de proloog van de wielerronde door Nederland en België.
De Eneco Tour eindigt over een week met een spectaculaire tijdrit door het centrum van Amersfoort. Het evenement vormt het hoogtepunt van de festiviteiten rond het 750-jarig jubileum van de stad.
De start is op het Eemplein en de finish op de Stadsring. Het parcours van ruim dertien kilometer loopt door de binnenstad, het Leusderkwartier en het Bergkwartier.
De organisatie van de tijdrit is een megaklus en vraagt veel van de stad en de inwoners. Vele tientallen straten in Amersfoort moeten worden afgesloten en de stad is vrijwel de hele dag onbereikbaar. Er wordt veel publiek verwacht en de organisatie roept de wielerfans op om ruim voor 12.00 uur in de binnenring van het parcours te zijn. Hotels in Amersfoort bieden een speciaal Eneco Tour-arrangement aan.
De achttien beste wielerploegen ter wereld doen dit jaar mee aan de Eneco Tour. Er zijn vele favorieten voor de eindzege, zoals de Tour de France-toppers Bradley Wiggins, Christian Vande Velde en Andreas Klöden. Ook tweevoudig Eneco Tour-winnaar José Ivan Gutierrez verschijnt weer aan de start. Het sprintgeweld moet dit jaar komen van Boasson Hagen, Tom Boonen en Tyler Farrar.
De slottijdrit door Amersfoort wordt volgende week live uitgezonden door SBS6.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.