Instellingen

Voetbalvrouwen Oranje klaar voor EK

ZEIST - De Nederlandse voetbalvrouwen staan te trappelen om te beginnen aan het EK in Finland. FC Utrecht is met vijf speelsters hofleverancier van Oranje. Nederland opent het toernooi zondag tegen Oekraïne.
De selectie van bondscoach Vera Pauw, met de FC Utrecht-speelsters Angela Christ, Petra Hogewoning, Anouk Hoogendijk, Shanice van de Sanden, Lianne de Vries, is al in Finland en traint in Turku. Daar speelt het team zondag om 13.45 uur ook de eerste wedstrijd in de poulefase.
De twee andere pouleduels worden gespeeld in de hoofdstad Helsinki tegen Finland op 26 augustus om 20.00 uur. De laatste poulewedstrijd is tegen Denemarken op 29 augustus om 17.30 uur in het stadion in Lahti. Na de groepsfase gaan de nummers één en twee van de drie poules naar de kwartfinales plus de twee beste nummers drie.
De deelnemende landen zijn; Finland, Oekraïne, Denemarken, Duitsland, IJsland, Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Engeland, Rusland, Italië en Nederland. Het is voor het eerst in de historie dat het Nederlands vrouwenelftal deelneemt aan het EK.
De wedstrijden worden live uitgezonden op Eurosport en de samenvattingen zijn te zien op Studio Sport.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.