Verschoor sensationeel in kwalificatie Bahrein

Richard Verschoor vorig seizoen in de Formule 3
Richard Verschoor vorig seizoen in de Formule 3 © Formula Motorsport Limited
BENSCHOP - Richard Verschoor is zijn loopbaan in de Formule 2 sensationeel begonnen. De autocoureur uit Benschop klokte in Bahrein in de kwalificatie de zesde tijd en was daarmee de beste nieuwkomer. Daardoor gaat hij morgen in de eerste van twee sprintraces als zesde van start. Ook in de hoofdrace, die zondag wordt verreden, vertrekt hij vanaf die startpositie.
Verschoor reed in Bahrein een snelste ronde van 1.43'433". Hij was daarmee maar een halve seconde langzamer dan de Chinees Guanyu Zhou, die dankzij een snelste ronde van 1.42'848" op pole position start. Verschoor was maar liefst een halve seconde sneller dan zijn veel meer ervaren teamgenoot Lirim Zendeli.
Halverwege de een half uur durende sessie stond Verschoor nog twaalfde op ruim een seconde van de snelste man. Toen de auto's voor de laatste keer de baan op gingen voor een snelle ronde viel Robert Shwartzman stil wat tot een rode vlag leidde. In de hectische slotfase die daarna volgde kwam 'rookie' Verschoor bovendrijven. In eerste instantie klokte hij de vierde tijd, waarna hij bij het vallen van de vlag terugviel naar plaats zes.

Contract voor één race

De prestatie van de MP Motorsport-coureur is opmerkelijk aangezien hij vorig seizoen in de Formule 3 vooral veel moeite had met de kwalificaties. Dit seizoen lijkt de auto de Benschopper beter te liggen. Daarnaast werd Verschoor pas woensdag, als laatste deelnemer, aan het veld toegevoegd. Hij heeft alleen voor dit weekend een contract. Na dit weekend gaat er gekeken worden of hij meer races kan rijden voor de Nederlandse equipe in het voorportaal van de Formule 1. Sponsorgeld zal daarin de sleutel zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.