Marieke Dijkstra gaat aan de slag bij succesploeg Den Bosch: 'Ik zei eerst nee'

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - Hockeycoach Marieke Dijkstra verlaat komende zomer de hockeymannen van SCHC om aan de slag te gaan bij de dames van Den Bosch. Ze had bij het Bilthovense SCHC een aflopend contract.
Den Bosch is al jaren de top van de wereld
Marieke Dijkstra
"Het is voor mij een hele eer. Ik zei in eerste instantie nee. Ik zat twee jaar bij SCHC en had het daar ontzettend naar mijn zin. Na een paar dagen dacht ik eigenlijk van deze kans moet ik niet laten schieten", vertelt Dijkstra in Namen en Rugnummers. "De twijfel zat er vooral in doordat ik nu de mannen coach. Daar vind ik de dynamiek heel mooi."
Bij Den Bosch volgt Dijkstra succescoach Raoul Ehren op. Hij was twaalf jaar lang de oefenmeester van Den Bosch. Dijkstra heeft een mooie uitdaging om Ehren op te volgen. Hij werd acht keer kampioen van de hoofdklasse met Den Bosch."Den Bosch is al jaren de top van de wereld. Het is een goed team met veel ambitieuze speelsters. Het is voor mij een mooie kans."
Aan de selectie van haar toekomstige ploeg hoeft de oud-hockeyster niet veel te veranderen. "Het mooie aan Den Bosch is dat ze heel goed kijken naar de vorm van de selectie. Oudere spelers, een middengroep die de ouderen kan opvolgen en dan natuurlijk de jonge talenten. Zo ziet de selectie er nu ook uit."
Niks is onmogelijk
Marieke Dijkstra

Kampong uit de brand helpen

Vrijdag werd ook bekend dat Dijkstra tot het einde van het seizoen als assistent aan de slag gaat bij Kampong. Het werk bij de Utrechtse vrouwen kan ze combineren met haar werkzaamheden bij SCHC. De Bilthovense mannen zijn actief in de promotieklasse en komen vanwege de coronacrisis niet meer in competitieverband in actie. "Afgelopen dinsdag kwam dit in een keer op mijn pad. Een aantal weken geleden had ik wel aangegeven dat ik ze wilde hebben", vertelt Dijkstra over haar assistentschap bij Kampong.
Ze is een echt Kampong-dier. Dijkstra wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de Utrechtse ploeg in de hoofdklasse blijft. Kampong is op dit moment de hekkensluiter. "Ik heb nu de groep leren kennen. Nu worden de plannetjes gesmeed. Niks is onmogelijk." Zondag nemen de dames van Kampong het op tegen hdm.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.