Schep blikt terug op seizoen Dalto: 'Misschien was doelstelling te hoog'

© Fotostudio Red Green Blue
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Het lukte de korfballers van Dalto dit seizoen niet om de play-offs van de Korfbal League te bereiken. Achteraf concludeert coach Barry Schep dat dit doel misschien te hoog was voor de ploeg uit Driebergen.
Als alles mee had gezeten hadden we de play-offs kunnen halen
Barry Schep
"Als je terugkijkt is het seizoen redelijk geslaagd", blikt Schep in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht terug. "Het doel was natuurlijk om de play-offs te halen, dat hebben we niet gedaan dus daar zijn we wel teleurgesteld over. Misschien was het doel te hoog. Als alles mee had gezeten hadden we het kunnen halen. We zijn redelijk tevreden."
In de voorlaatste speelronde van de Korfbal League verspeelde Dalto de laatste kans om de play-offs in te gaan. Afgelopen woensdag zijn die play-offs begonnen. "Het is natuurlijk wel zuur dat wij het nu volgen via een livestream."

Schep ook volgend seizoen coach Dalto

Begin maart verlengde Schep zijn contract bij Dalto. Hij is heel ambitieus met de club uit Driebergen. "Ik heb een plan geschreven hoe Dalto in 2024/2025 mee kan gaan doen om de landstitel. De intentie is er om een lange periode bezig te zijn", aldus de oefenmeester. "Als er ergens kronkels komen kunnen we natuurlijk altijd eerder zeggen dat het mooi is geweest."
Topspelers kunnen wij niet halen
Barry Schep
Schep wil een klein boekje open doen over zijn ambitieuze plannen. "Wil je echt naar de top toe dan moet Dalto aantrekkelijk zijn voor talenten. We hebben bijvoorbeeld een talententrainer aangesteld. Talenten zijn voor ons het doel, topspelers kunnen wij niet halen."
De korfballers van Dalto doen nu even twee weken niks. Daarna gaan ze weer het trainingsveld op. "We weten nog niet of het veldseizoen van start kan gaan, maar we gaan ons er in ieder geval op voorbereiden."
Barry Schep blikte op Radio M Utrecht terug op het seizoen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.