Daan Huizing na begin van golfseizoen: 'Het moet stabieler en constanter'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Daan Huizing staat voor de keuze of hij de komende maanden wil uitkomen in de European Tour of de Challenge Tour. Dat vertelt de golfer uit Amersfoort in het radioprogramma Namen en Rugnummers. "Er is veel aangekondigd, maar je hoort ook dat European Tour-toernooien nog onzeker zijn", geeft hij aan.
Vanaf de tweede helft van april gaat het seizoen voor Huizing verder. "Ik heb twee opties, dat zijn de European Tour en de Challenge Tour. Ik moet de komende weken beslissen waar ik het beste kan gaan spelen", zegt Huizing, die de afgelopen weken in Qatar en Kenia speelde.
Vrijdag sloot hij de Kenya Savannah Classic af op een 71ste plaats. Hij begon goed, maar viel daarna weg in het leaderboard. Toch kijkt hij met een positief gevoel terug. "Ik heb wel goed staan golfen. Een paar holes heb ik veel schade opgelopen waardoor het resultaat wat tegenviel. Maar voor een van de eerste toernooien van het jaar vond ik mijn niveau best in orde", vertelt hij.

Uit de comfortzone

Huizing ziet aanknopingspunten voor de komende toernooien. "Het putten voelde stabiel aan. Daar heb ik aan gewerkt in de winter, dus dat zat er al goed in. Maar ik mis nog wedstrijdritme en routines. Dat moet scherper, al voelde ik al wel goede dingen."
Iedereen is goed genoeg voor deze toernooien, maar de constanten doen elke week mee om de prijzen
Daan Huizing
Het toernooi in Nairobi was voor Huizing niet onbekend. "Het is een baan waar ik mij goed voel, dus wat dat betreft had ik meer verwachtingen", zegt hij. Vooral op de tweede dag speelde hij goed. "Er stond druk op en ik moest goede holes spelen om de laatste dagen nog te kunnen spelen. Dat is gelukt. Het was solide en dat ik moet ik meenemen."
De Amersfoorter trainde afgelopen winter vooral op zijn eigen club. In Qatar en Kenia moest hij erg veel schakelen. "Mijn club is te veel in mijn comfortzone. Op toernooien is er een andere dynamiek en druk en daardoor heb je ook andere gedachtes. In de trainingen moet ik die druk meer simuleren om te kunnen presteren. Dat is het belangrijkste", stelt de golfer.

Consistentie

In Kenia nam Huizing het onder meer op tegen landgenoten Joost Luiten en Darius van Driel, die knap in de top-10 eindigden. "Joost en Darius zijn stabieler. Zij hebben minder fouten in hun spel. Als er per ronde twee of drie moeilijke momenten zijn, dan maakt dat het verschil. Over vier rondes tikt dat aan."
"Ik mis dat stukje stabiliteit en consistentie, maar daar werk ik wel aan. In de Tour gaat het om constant zijn en weinig fouten maken. Iedereen is goed genoeg, maar de constanten doen elke week mee om de prijzen", weet Huizing.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.