RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Floortje Mackaij hoopt op waaiers in Gent-Wevelgem: 'Moet in mijn voordeel zijn'

1/2
WOERDEN - Het wielervoorjaar dendert zondag door met Gent-Wevelgem. Bij de vrouwen staan met Ellen van Dijk uit Woerden en Lorena Wiebes uit Mijdrecht enkele kanshebbers aan de start, maar alleen de Woerdense Floortje Mackaij weet hoe het is om Gent-Wevelgem te winnen. Zij won in 2015 en hoopt die prestatie te evenaren.

Floortje Mackaij: "Ik had moeite met de start van het seizoen"


"Dat was een heel bijzondere editie, met veel wind en regen", blikt Mackaij in het radioprogramma Namen en Rugnummers terug op die helse editie van 2015. "Dat ik het toen kon afmaken was heel erg mooi. Morgen gaat het weer extreem hard waaien, dus dat belooft iets."

Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix
Zaterdag arriveerde de 25-jarige wielrenster in het hotel in BelgiŽ. Ze stond al zes keer aan de start in Gent-Wevelgem. "Daardoor zit het parcours goed in mijn hoofd. Zeker met de voorspelde wind morgen gaat dat wel belangrijk zijn", geeft Mackaij aan.

Ik merk dat ik naar mijn topvorm aan het groeien ben"
Floortje Mackaij

"Ik vind het goed als het een zware koers is. Het seizoen is nog niet helemaal begonnen zoals ik wilde, maar ik merk dat ik naar mijn topvorm aan het groeien ben. Waaierkoersen vind ik heel mooi, dus dat zou normaal gesproken in mijn voordeel zijn", vertelt ze.

Afgelopen weekend eindigde Mackaij als tiende in de Trofeo Binda in ItaliŽ. "Daar was ik wel goed, maar ik had daarvoor moeite met de start van het seizoen. Al ben ik nu wel stappen aan het maken. Ik hoop vooral dat ik richting de Ronde van Vlaanderen (4 april) en Parijs-Roubaix (11 april) volledig in orde ben."

Druk door mindere seizoensstart
Bij Team DSM wil het nog niet vlotten dit seizoen. De ploeg heeft nog niet gewonnen en ook een podiumplaats ontbreekt nog. "Het is niet zoals we hadden willen starten", erkent Mackaij. "We merken dat we nog iets tekort komen, maar dat de koersen wel nodig zijn om nog beter te worden."

"Dat doet wel iets met de druk. Je wil allemaal presteren, maar we krijgen steeds meer vertoruwen. Dat is het belangrijkste om mee te nemen", vindt ze. "We hebben Lorena Wiebes morgen als sprinter, maar ik ben tevreden als we ons kunnen mengen in de finale. Als ik tot op de streep kan meedoen voor de zege, dan zou dat heel mooi zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -