UZSC verliest koppositie na nederlaag in topper tegen De Zaan: 'Te voorspelbaar'

UZSC-trainer Roeland Spijker
UZSC-trainer Roeland Spijker © Orange Pictures
UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC zijn de koppositie in de eredivisie kwijtgeraakt. De Utrechters verloren de topper tegen De Zaan in zwembad de Kromme Rijn met 4-8 en daardoor is De Zaan de nieuwe koploper.
De topper tussen de nummers 1 en 2 van de eredivisie begon tactisch. UZSC begon geduldig en stond na het eerste kwart met 1-0 voor, maar het kon die voorsprong niet uitbreiden. De Zaan herpakte zich en sloeg toe in de tweede helft.
In het derde kwart kreeg het UZSC van trainer Roeland Spijker de deksel op de neus. De Zaan liep uit naar een 3-6 voorsprong. Benjamin Hoepelman deed nog wat terug (4-6), maar in de tegenstoot deelde De Zaan de genadeklap uit. Het werd uiteindelijk 4-8.
We waren te voorspelbaar, en daarmee spelen we ze in de kaart
Roeland Spijker

Ranglijst

UZSC was tot nu toe zonder puntverlies in de eredivisie. De eerste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen. Door de nederlaag blijven de Utrechters steken op 21 punten uit acht duels. De Zaan is met 22 punten de nieuwe koploper. De eerste acht van de competitie gaan de play-offs om de landstitel in.

Te voorspelbaar

"Het moge duidelijk zijn dat het aanvallend niet goed was", geeft trainer Roeland Spijker aan. "We waren te voorspelbaar, en daarmee spelen we ze in de kaart. De eindstand van 8-4 lijkt kansloos, maar ik heb geen moment gedacht dat we kansloos waren."
"We verdedigen heel goed, maar we laten kop hangen en dan krijgen we nog twee doelpunten tegen. Tot dat moment kon het alle kanten op, maar we waren te voorspelbaar. We doen te weinig om de verdediging uit elkaar te trekken. Dan krijg je het heel lastig", aldus Spijker.
Onze kwaliteit ligt in de snelheid en intensiteit, dat ontbrak vandaag een beetje
Bram van den Bersselaar
Aan het begin van de tweede periode kreeg UZSC twee makkelijke doelpunten tegen. "Dat waren persoonlijke fouten, terwijl we het goed onder controle hadden. Dat hebben we hele wedstrijd gedaan, maar door de vermoeidheid vielen wat gaatjes. Aanvallend kwamen we er niet doorheen en daar moeten we wat mee."
Tegenstander De Zaan overrompelde UZSC in de slotfase. "Zij hebben een aantal ervaren jongens die op het juiste moment de juiste keuze maken. Dan valt het kwartje de andere kant op. We staan nu wel met twee benen op de grond, misschien is het wel goed dat we een keer verliezen. Al wilden we liever beter voor de dag komen", erkent de trainer.

Intensiteit ontbrak

Na alle zeges is het wel even wennen voor UZSC, een nederlaag. "Absoluut, maar dat hoort er ook bij en dat weet je. Het is heel lang goed gegaan en vandaag helaas niet", zegt speler Bram van den Bersselaar. "Het lag vandaag voornamelijk in de aanval. We kwamen er niet doorheen. Vier doelpunten is gewoon te weinig om een wedstrijd te winnen."
"Onze kwaliteit ligt in de snelheid en intensiteit, dat ontbrak vandaag een beetje", vertelt hij. "Als we zo spelen, gaan we het tegen meer ploegen lastig krijgen. We moeten de intensiteit hoog houden en zo doelpunten proberen te maken. We hadden een grote stap kunnen zetten richting de eerste plaats, dat levert thuisvoordeel op in de play-offs. Maar de prijzen worden aan het eind van het seizoen pas verdeeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.