Stunt glipt uit vingers ZPC Amersfoort : 'Trots op veerkracht'

© Fotostudio Red Green Blue
AMERSFOORT - De waterpoloërs van ZPC Amersfoort waren tegen AZC Alphen dichtbij een stunt. De ploeg van Gianluca Sottolo kwam tegen de ongeslagen ploeg niet verder dan een 10-10 gelijkspel.
De wedstrijd is pas klaar na het laatste fluitsignaal
Gianluco Sattolo
De wedstrijd ging over en weer. AZC pakte in het eerste kwart nog de 3-2 voorsprong, maar in de tweede periode had ZPC Amersfoort de stand omgedraaid naar 4-5.
In het derde kwart was het de thuisploeg die weer de voorsprong wist te pakken: 8-7. "We lieten het in de derde periode te veel los, door individuele fouten", vertelt ZPC-er Lars Reuten op Radio M Utrecht in Namen en Rugnummers. "Als je met 8-5 achter staat tegen deze tegenstander dan is het heel knap dat we nog terugkomen."

Spannende slotfase

In de bloedstollende laatste acht minuten leek ZPC Amersfoort op weg naar de 9-10 winst. Met nog vier seconden te spelen was het Attila Kincses die de gelijkmaker op het scorebord zette: 10-10. Daarmee bleef AZC Alpen de eerste nederlaag van het seizoen bespaard. "Het is zonde dat je dan nog die 10-10 tegen krijgt. Maar een gelijkspel is misschien wel terecht", blikt Reuten terug.
"Ik heb in deze sport geleerd dat de wedstrijd nooit klaar is, pas als het laatste fluitsignaal heeft geklonken", spreekt coach Sattolo na afloop. "We moeten dat natuurlijk niet laten gebeuren, we moeten de wedstrijd meer controleren op de cruciale punten."
En dus slechts één punt voor ZPC Amersfoort. "Ik ben daar trots op. Ik ben blij met het gepakte punt", zegt Sattolo. "Ik ben blij met hoe mijn spelers vandaag hebben gespeeld."

Ranglijst

ZPC Amersfoort heeft als doel om bij de eerste acht te eindigen. Dan gaat het de play-offs om het landskampioenschap in. De Amersfoorters staan op dit moment, met nog vier wedstrijden te gaan, zevende.
We worden iedere week sterker
Lars Reuten
De Amersfoorters leven in ieder geval met vertrouwen naar die play-offs toe. "We moeten de play-offs nog zien te halen. Als dat lukt denk ik dat wij voor niemand een lekkere tegenstander zullen zijn. We worden iedere week sterker. Dat laten we zien, ook dat we een prima ploeg bij elkaar hebben", besluit Reuten.
Sattolo sluit zich bij zijn speler aan. "We hadden drie lastige wedstrijden achter elkaar en daarin hebben we vijf punten gepakt. Wij moeten de play-offs halen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.