Formule 2: Verschoor bij debuut in hoofdrace net naast podium

© Orange Pictures
BENSCHOP - Autocoureur Richard Verschoor is zondag bij zijn debuut in de Formule 2 als vierde over de streep gekomen. De Benschopper startte in Bahrein vanaf de zesde plek, reed even op kop, maar werd in de laatste ronde van het podium gestoten.
Al vrij snel schoof Verschoor vanaf plek zes naar voren. Op ongeveer de helft van de race wist hij te profiteren toen er een safety car de baan op kwam. De Benschopper ging de pitstop in en zakte slechts van de tweede naar de derde plek.

Bloedstollende rondes

Vervolgens wist Verschoor via inhaalmanoeuvres naar de koppositie te rijden. Met nog vijf rondes te gaan werd de Nederlander ingehaald door de Chinees Guan Yu Zhou, de uiteindelijke winnaar. Dan Ticktum haalde Verschoor in waardoor hij op de derde positie kwam te rijden. In de laatste ronde had de Benschopper, die door versleten banden haast geen grip meer had, een mooi gevecht met Liam Lawson. Dat pakte uiteindelijk goed uit voor de Brit die Verschoor inhaalde en zo derde werd.
Verschoor had zich dit weekend in Bahrein als zesde gekwalificeerd. Zaterdag stonden er twee sprintraces op het programma. Bij de eerste werd hij van de baan getikt, bij de tweede werd hij knap vierde. In het klassement van het WK staat Verschoor nu zesde met 18 punten.
Het is nog niet bekend of de Benschopper ook bij de volgende race mag plaatsnemen in de bolide van MP Motorsport. Hij had een verbintenis getekend voor alleen dit raceweekend. In het weekend van 20, 21 en 22 mei rijden de Formule 2 coureurs in Monaco.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.