Kampong boekt nipte winst op Pinoké: 'We waren slordig'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben zondag de topper in de hoofdklasse tegen Pinoké gewonnen met 1-0. A-junior Mats Gruter kroonde zich tot matchwinner.
In aanloop naar de wedstrijd werd spektakel verwacht, want het was het duel tussen de nummer twee Kampong en nummer vier Pinoké. De wedstrijd bleek ook vermakelijk, hoewel het niveau niet altijd even goed was. Er waren kansen over en weer. "Ik denk dat Pinoké moest na twee mindere resultaten en wij wilden heel graag om de druk op koploper Bloemendaal te houden. Daardoor waren we allebei slordig", blikt Kampong-speler Sander de Wijn terug. De grootste mogelijkheden waren in de eerste helft voor de thuisploeg, maar scoren lukte niet.

Irritatie

Vanaf de kant oogde het soms dat De Wijn een beetje geïrriteerd was. "Dat was absoluut niet het geval", zegt De Wijn. "Het was een stukje emotie met goede bedoelingen. Je voelt dat we de kwaliteiten hebben om goed te spelen. Toch zijn we slordig. Met gretigheid wilde ik duidelijk maken dat we het wel afdwingen als we er een stapje bij doen."
David Harte: "Je moet alert zijn tegen counterploeg Pinoké."
In het derde kwart brak Gruter de ban voor de Utrechters. Het was zijn eerste goal in dienst van de hoofdmacht van Kampong. In de slotfase drong Pinoké nog even aan, maar Kampong voorkwam, mede dankzij een goed keepende David Harte, een tegentreffer.
Pinoké is één van de beste counterploegen in de hoofdklasse
David Harte

Bestorming

Harte zag Pinoké in de wedstrijd een aantal keren opeens op hem afstormen. "Pinoké is één van de beste counterploegen in de hoofdklasse. Na een aanval van ons waren ze vijf seconden later al in onze cirkel."
Sander de Wijn: "Ik ben altijd fel tegen ploeggenoten."

Ranglijst

Kampong blijft tweede op de ranglijst met 38 punten uit zestien wedstrijden. Koploper Bloemendaal staat op 46 punten uit zeventien duels. Rotterdam (34 uit zestien) en HGC (dertig punten uit zestien) maken de top vier compleet. De top vier plaatst zich voor de play-offs om het kampioenschap.
Kampong - Pinoké.
Kampong - Pinoké. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.