RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Berg zegeviert in Slovenië: 'Geeft veel vertrouwen'

1/2
DE MEERN - Wielrenner Marijn van den Berg uit De Meern heeft zondag de GP Adria Mobil op zijn naam geschreven. De 21-jarige sprintte in het Sloveense Novo Mesto na 181,5 kilometer fietsen naar de overwinning.

Ik was heel gemotiveerd"
Marijn van den Berg

Van den Berg was in de sprint de Italiaan Filippo Fiorelli (2e) en de Tsjech Adam Toupalik (3e) te slim af. "We zaten in een klein groepje, een man of dertig. Het was namelijk een zwaar parcours", vertelt Van den Berg in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. "Ik was super gemotiveerd en dan ga je er vol voor. Ik voelde me goed vandaag en schoof mee in het peloton. Dat pakte goed uit."

Marijn van den Berg blikte in Namen en Rugnummers terug op zijn overwinning


Het was voor de inwoner uit De Meern zijn eerste race na een elleboogblessure. "Ik liep een elleboogbreuk op in mijn eerste wedstrijd. Dat was een flinke domper, want zo wil je het seizoen niet beginnen. Dat ik dan nu win geeft mij veel vertrouwen."

Lars van den Berg
De broer van Marijn, Lars, maakte zondag zijn rentree in het peloton nadat hij even uit de running was. Hij was gevallen in de Ster van BessŤges. De inwoner van De Meern startte in het Franse Cholet, maar hij kon de rit over ruim 200 kilometer niet uitrijden. "Helaas. Ik ben niet goed genoeg in vorm na mijn val", zo laat hij weten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -