RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mats Gruter matchwinner voor Kampong: 'Ik kreeg al veel appjes'

1/2
UTRECHT - Zondag 28 maart 2021 is een dag die Kampong-speler Mats Gruter niet snel zal vergeten. De A-junior scoorde de winnende treffer in de topper tegen Pinoké. "Ik kreeg al veel appjes van vrienden en familie", vertelt de 17-jarige in Namen & Rugnummers.

Gruter maakte de afgelopen tijd al minuten in de hoofmacht van de Utrechters. Ook traint hij mee. De jeugdcompetitie ligt stil. "Als spelers bijvoorbeeld geblesseerd zijn, dan vallen wij in", zegt Gruter.

'Supermooi'
Tegen Pinoké, de huidige nummer vijf op de ranglijst, mocht hij weer zijn kunsten vertonen namens Kampong, dat tweede staat. "Het was een mooie wedstrijd, maar het was wel een beetje slordig en gehaast. Mensen schreeuwen veel in het veld. Er was veel enthousiasme."

Mats Gruter van Kampong in gesprek met verslaggever Floris Mulder na de wedstrijd tegen Pinoké.


In het derde kwart was het moment van Gruter. Als invaller scoorde hij zijn eerste treffer voor het eerste van Kampong door de bal in een leeg doel te tikken, na een inzet van Bjorn Kellerman. "Supermooi", vat de jeugdspeler samen. "Iedereen is heel blij voor mij. Ik kreeg al veel appjes van vrienden en familie."

Zelf afdwingen
De ervaren hockeyer Sander de Wijn had mooie woorden over voor Gruter en de andere jeugdspeler Daan Smits, die ook minuten maakt in het eerste. "De jongens dwingen de minuten in het eerste zelf af gedurende de trainingen. Daarnaast zitten we nu gelukkig in een fase dat we goede resultaten boeken, waardoor de jongens minuten kunnen maken. Dat is lekker voor ze."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -