RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

François Gesthuizen kandidaat bij DOVO

VEENENDAAL - François Gesthuizen is één van de kandidaten om Scott Calderwood op te volgen als hoofdtrainer van DOVO. De derde divisionist wil zijn kandidatuur niet bevestigen. DOVO en Calderwood gingen vorige maand na wekenlang gesteggel uit elkaar.


De 48-jarige Gesthuizen speelde als prof meer dan 200 duels voor NAC, Cambuur, TOP Oss en Fortuna Sittard. Hij stond ook twee jaar bij PSV onder contract, maar speelde daar geen officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Als jeugdspeler speelde Gesthuizen in diverse leeftijdscategoriën zo'n tien interlands.

Als trainer stond hij aan het roer bij onder meer de huidige derde divisionist Blauw Geel'38 en bij Achilles'29. Momenteel is hij jeugdtrainer bij NEC.

Medio april groen licht

Gesthuizen is één van de trainers met wie de Veenendaalse club in gesprek is. "We hebben deze week gesprekken met vijf of zes kandidaten die op divisieniveau of bij de beloften werken", zegt voorzitter Lenno van Kleef van de Financiële Stichting DOVO. "Daaruit gaan we een selectie maken van trainers met wie we volgende week verder praten."


Uit die gesprekken moet dan een kandidaat komen waar de spelers en de rest van de technische staf hun goedkeuring aan moeten geven. "Als het meezit kunnen we over een week of drie, vier de nieuwe trainer bekend maken", hoopt Van Kleef.


Uit het feit dat Van Kleef rept over trainers op divisieniveau en van beloftenteams valt op te maken dat de eerder genoemde DOVO-iconen Henne Oostermeijer en Jan Gaasbeek geen kandidaat (meer) zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -