RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: getackeld door het rugbyvirus

1/2
PROVINCIE UTRECHT - 'We zijn alweer volle bak wedstrijden tegen elkaar aan het spelen op de training', vertelt hoofdcoach Sylke Haverkorn van de Rugbyende Utrechtse Studenten ofwel RUS. Het is niet de eerste keer dat ik de bevlogen coach tegenkom. Onze paden hebben elkaar de afgelopen jaren wel vaker gekruist.


Terwijl ik al slalommend tussen de krioelende studenten door over het fietspad richting het rugbyveld loop, waar op de achtergrond de gebouwen van de Universiteit fier staan te schitteren in het gouden licht van de ondergaande zon, gaan mijn gedachten terug naar de eerste keer dat ik hier liep.


Ik weet eerlijk gezegd niet eens meer precies met welke reden ik hier naartoe was gestuurd, maar het heeft wel indruk gemaakt. Zonder een foto te maken keek ik die keer eerst minutenlang met open mond hoe Sylke haar team vol passie oefening na oefening aanvuurde. De energie die vrijkwam bij de speelsters was ongekend. Om over de teamspirit nog maar te zwijgen.

Rugby is booming
Ik kan jullie vertellen: je hoeft echt maar n training te zien en je begrijpt waarom RUS meedraait in de top van het damesrugby in Nederland. Vandaag ben ik hier voor de Gemeente Utrecht, om foto's te maken van de training. Sinds afgelopen week mogen volwassen van 27 jaar en ouder onder strikte voorwaarden weer buiten sporten. In deze toch welhaast surrealistisch tijd een moment om even bij stil te staan en vast te leggen.

Bij het veld aangekomen zie ik de speelsters in de verte al bezig. Wat een boel zijn het er. Ruim vijftig hoor ik later. Er zijn de afgelopen maanden bijna twintig nieuwe speelsters bijgekomen. Rugby is booming op het Sciencepark. En dat terwijl de competitie al maanden stil ligt.


Onvermoeibaar laten de speelsters allerlei rugby tricks zien. Zoals hier de try van Lotte. Iedereen is even fanatiek. De stem van Sylke galmt vertrouwd over het grote veld. Het is mij wel duidelijk. Hier is geen ontkomen aan: als je elke dag langs dit veld fietst als student dan wordt je vanzelf getackeld door het rugbyvirus.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -