Drie Utrechtse vrouwen in Ronde van Vlaanderen

Ellen van Dijk won in 2019 Dwars door Vlaanderen
Ellen van Dijk won in 2019 Dwars door Vlaanderen © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Floortje Mackaij en Ellen van Dijk uit Woerden en Maaike Coljé uit Snelrewaard staan zondag aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Mackaij en Van Dijk, winnares van de Ronde in 2014, starten als kopvrouw van respectievelijk Team DSM en Trek-Segafredo. Coljé is bij Massi één van renners in dienst van de Noorse kopvrouw Vita Heine.
Bij de mannen staan er bij Vlaanderens mooiste geen Utrechters aan de start. Dat is op woensdag anders in de klassieker Dwars door Vlaanderen. Jos van Emden, lid van De Volharding, is daar één van de deelnemers.
Bij de vrouwen wordt de provincie Utrecht in die race door maar liefst vijf rensters vertegenwoordigd. Behalve het trio dat drie dagen later de Ronde van Vlaanderen rijdt, staan dan ook de Mijdrechtse Lorena Wiebes en Nina Kessler uit Breukelen aan de start. Ellen van Dijk won de laatste twee edities van Dwars door Vlaanderen, Floortje Mackaij was er in 2015 tweede en in 2018 derde.
Op Paasmaandag rijdt Cathelijne Hoolwerf uit Eemdijk de Ronde van Moeskroen, een eendagskoers in België. Utrechter Martijn Tusveld, Lars van den Berg uit De Meern en Lennard Hofstede uit Veenendaal beginnen maandag aan de zesdaagse etappekoers de Ronde van het Baskenland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.